Elfáradt a teste és menni akart- ezt mondta Sas József lánya a művész halála után. Ágnes ott volt édesapja mellett, amikor humorista meghalt. Az egykori színházigazgatót szűk csládi körben, a zsidó hagyományok szerint temetik el.

Meghalt Sas József

Vasárnap hajnalban, 82 éves korában elhunyt Sas József. Az évek óta súlyosan beteg humorista szerveztét megtámadta a koronavírus. Kórházba került, szerettei és barátai bíztak abban, hogy a művész felépül. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szívelégtelenségben halt meg

„Hajnalban ment el szívelégtelenségben. Nem bírta a szíve ezt a sok mindent. Ehhez adódott hozzá a covid, és a tüdőgyulladás” – mondta a Borsnak Sas József lánya.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Fogta a kezét

„Bent voltam nála, amikor meghalt, kaptunk engedélyt, hogy ott legyek. Ott álltam mellettem, fogtam a kezét. Békés volt az arca, szépen borotvált” – mondta a gyászoló Ágnes.

Elfáradt a teste

„Elbúcsúztam tőle, zsidó és keresztény imát is mondtam érte. Tudtam, éreztem, hogy meg kell látogatnom, mert ezt akarja. Bár voltak kétségeim is azzal kapcsolatban, hogy mit szeretne. Nem voltam benne biztos, hogy a jelenlétem milyen hatással lesz rá. Maradni akar vagy menni? Végül úgy éreztem, inkább menne. Telis-tele volt teremtő energiákkal, de a test, amiben élt, már fáradt volt ehhez. Mennie kellett. Tegnap nagyon sokat beszélgettem vele, ontotta magából a dalokat… Úgy éreztem, segítek neki a jelenlétemmel, nagyon nehezen akart elszakadni, mi különösen közel álltunk egymáshoz – mesélte Sas Ágnes.

Megálmondta a tragédiát

A kineziológusként dolgozó Sas Ágnes, azt mondja, több olyan látomásszerű álma volt, amely jelezte a hamarosan bekövetkező tragédiát.

Üzentet küldött neki

„Nagyon sok üzenetet kaptam tőle. Egy hónappal ezelőtt volt egy álmom, amikor láttam őt. Egészségesen állt egy kórház folyosóján, kórházi ruhában. Mondtam neki, hogy papóka te egészséges vagy? Aztán lenéztem, és láttam, hogy az ágyon fekszik a teste, akkor tudtam, elment. Kineziológus vagyok, spirituálisan érzékeny ember, talán ezért volt ez az álmom is. Most nagyon nehéz nekünk –nehéz lesz a gyászt feldolgozni, de erősnek kell lennünk” – mondta Sas József lánya.

Ápolni fogják Sas József szellemi hagyatékát

Ágnes azt mondta, most azon fognak dolgozni, hogy Sas József emléke ne halványodjon el, hogy az rengeteg munka, amit a művészetbe ölt, nem legyen hiába.

Büszke volt zsidó származására

Sas József barátja és kollégája, a Hacsek és Sajó páros másik fele, vagyis Beregi Péter vasárnap a Ripostnak mesélt arról, hogy a színész büszke volt zsidó származására, a zsidó hagyományok szerint pedig a halált követő három napon belül el kell végezni a gyászszertartást.

Szűk családi körben temetik

A járványügyi szabályok szerint a temetésen 50 ember lehet jelen. A Blikk úgy tudja, Sas Józsefet szűk családi körben a Kozma utcai zsidó temetőben helyezik végső nyugalomra.

Agyvérzést kapott

Sas József 2019-ben kapott agyvérzést, ezután újra tanult beszélni és járni. De otthonát már nem hagyta el. Állandó ápolásra szorult, családja a széltől is óvta.

Nem tudják, hogyan kaphatta el a vírust

A gondos ápolás és féltés mellett sajnos nem sikerült megvédeni Sas Józsefet a koronavírustól. Medveczky Ilona, fiatal kora óta a kabarékirály egyik legjobb barátja. A művésznő azt mondta, nem  értik, hogyan kaphatta el a humorista a fertőzést, hiszen a felesége és lánya tesztje is negatív lett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Sas József