Álomszerű utazásnak indult, de tragédia és örök fájdalom lett belőle. A 25 esztendős Clément Bouly a barátnőjétől a születésnapjára kapta a budapesti kirándulást: a fiatal lány úgy gondolta, mesés három napot tölt majd együtt a szerelmével a magyar fővárosban.

Végzetes reggeli

Bouly először járt hazánkban, csak egy átlagos turista volt. Azon az átkozott reggelen hat óra körül leugrott reggeliért, pont akkor, amikor a 28 éves D. Miklós részegen tartott hazafelé. Soha nem találkoztak előtte, nem ismerték egymást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem szólt, csak szúrt

Az amerikai-brit állampolgárságú férfi átfutott az úton, egyetlen szót sem szólt, és minden indok nélkül megszúrta a késével. A francia fiatal nem élte túl a brutális támadást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokkoló halálhír

„A fiunk a barátnőjével jött Magyarországra, mert másnap lett volna a születésnapja, ezzel az úttal pedig a szerelme lepte meg. Tőle értesültünk a haláláról is. Sokkoló volt. A feleségem sikoltozott, sokáig el sem akarta hinni, mi történt a gyerekünkkel” – mondta a Blikknek az áldozat édesapja, Joel.

Beszámítható a gyilkos

A gyilkossággal vádolt D. Miklós anyja magyar, az apja pedig félig magyar származású. Jómódú családban nevelkedett, informatikát tanult, de az egyetemet nem végezte el. Banki applikációk fejlesztésével foglalkozott. A szakértők szerint bipoláris zavarral küzd, de beszámítható. 

Azt állítja, semmire nem emlékszik

A férfi az elfogása után elismerte a bűncselekmény elkövetését, a bíróságon azonban már azt állította, semmire sem emlékszik. D. Miklós nem tudta megmagyarázni, miért szúrta szíven a számára teljesen ismeretlen turistát. Beismerés esetén tíz évre menne börtönbe.

Budapestre utazott az áldozat családja

Csaknem három hosszú esztendő telt el a szörnyű nap óta, amikor a Ferenczy István utcában valósággal kivégezték a francia fiatalembert. A gyilkost a közelmúltban állították először bíróság elé, a tárgyalásra az áldozat családtagjai is Budapestre utaztak.

Tisztelgés a fiú előtt

„Meglepett és megdöbbentett bennünket a fiunk gyilkosa ellen kért enyhe ítélet. A tárgyaláson a jelenlétünkkel szerettünk volna tisztelegni Clément előtt, és emlékeztetni a hóhérját, hogy nem csak egy vele közel egykorú fiatalember életét oltotta ki, hanem egy egész családot és rengeteg barátot is tönkretett” – magyarázta megtörten az édesapa.

„Soha nem ébred már fel”

Az áldozatot tíz nappal a halála után szállíthatták haza repülővel, a szülei pedig a koporsó lezárása előtt búcsúzhattak el tőle. „Látszólag békésen aludt, az álmából viszont soha nem ébred már fel. Az édesanyja átölelte, megcsókolta, beszélt hozzá, megsimogatta az arcát és a kezét, megigazította a ruháját, és fényképeket, emléktárgyakat adott neki, hogy vigye magával a végső útjára. Azokat a pillanatokat nem lehet elfeledni.” – tette hozzá az édesapa.

Kerülte a konfliktusokat

„Nagyon nyugodt természete volt a fiunknak, mindig kerülte a konfliktusokat. Itthon tanult, számos sportot űzött, és dolgozott is. Nem értjük, hogyan keveredhetett bele ebbe az egészbe. Életünk végéig szenvedünk majd a hiányától” – fűzte hozzá.

Érintetlen a szobája

A Lille városában élt fiú temetésén több mint 700 ember vett részt. Közel három év elteltével a szobája érintetlen, a szülei egyfajta emlékszobaként, szentélyként tekintenek rá. Az áldozat édesapjának különösen fájdalmas, ami történt, hiszen az első, éppen várandós feleségét negyven éve, huszonhat esztendősen veszítette el egy autóbalesetben. A fiával most közös sírhelyben nyugszanak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Budapesten meggyilkolt fiú. Fotó: Facebook