Balázs Klári és Korda György nemsokára elhagyja a legendás Villa Kordát, amit százmilliókért árultak. A híres házaspár most arról beszélt, Budapest melyik részén rendezkednek be.

El akarták adni a villát

A zenészek el akarták adni a 2. kerületi villát, amelyet még ők maguk építettek fel 32 évvel ezelőtt. Az énekespár azonban a közelmúltban bevallotta, mégsem adták el a villájukat, mert a vevő nem fizette ki az összeget. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem sikerült megegyezniük

Az új tulajdonos az utolsó pillanatig azon volt, hogy meg tudjon egyezni Kordáékkal, de nem sikerült közös nevezőre jutniuk– nyilatkozta a Blikknek egy ingatlanos szakember, aki szerint a projektet végérvényesen leállították.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Akármi is lesz, költözni fogunk”

„Akármi is lesz, mi költözni fogunk, az biztos, aztán majd lesz valahogy” – jelentette ki Balázs Klári, aki megerősítette, hogy egyelőre a legendás házban élnek a férjével. „Olyanok vagyunk, mint a gólyák. Maradunk a 2. kerületben” – fűzte hozzá Korda György.

Csak a fűtés egy kisebb vagyon

A Korda Villa a Szemlőhegyen található, a 22 szobás épületet, ami éveken át hotelként működött, több mint egy éve 780 millió forintért árulták. Nem lehet pontosan tudni, hogy mi lehet az 1512 négyzetméteres telek eladásának oka, azonban sejthető, hogy a megnövekedett építési költségek és az egekbe szökő rezsiár is hozzátartozott a döntéshez. A villa kifűtése a házaspár elmondása szerint egy kisebb vagyon volt.

Milliós tétel a rezsiemelés után

A Pénzcentrum számításai szerint a Korda-villában havonta körülbelül 4900 köbméter földgáz után fizethették a számlákat, ami azt jelenti, hogy a rezsiemelés után körülbelül 3,5 millió forint lenne havonta csak a gázszámla. És akkor a villanyról még nem is beszéltünk, ami szintén többszázezres tétel.

Szerényebb körülmények közé költöznek

„Sokan azt hitték, hogy egy komplett személyzet ugrál körülöttünk, de ez nem igaz! Minden házimunkát, házkörüli teendőt magam csináltam, a kertet is én gondoztam, ami megint csak óriási munka volt. Persze most is ugyanazok a feladatok várnak rám, ránk, mint azelőtt, csak most kisebb területen, szerényebb körülmények között” – nyilatkozta korábban Balázs Klári. 

Adomány

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a házaspár a költözés miatt arra kényszerült, hogy több berendezési tárgytól „megszabaduljon”, szándékosan idézőjelben, ugyanis Korda György és Balázs Klári úgy határoztak, hogy a berendezési tárgyak nagy részét felajánlják a 2. kerület javára. Erről a kerület polgármestere, Őrsi Gergely számolt be a közösségi oldalán.

Nagylelkű felajánlás

„A nagylelkű felajánlást ezúton is köszönöm!” – írta a polgármester, majd a posztban azt is elárulta, hova kerülnek az adományok.

A Szent Ferenc Kórházba kerülnek

„Végül úgy döntöttünk, hogy az adományok a Budapesti Szent Ferenc Kórházhoz kerülnek, hiszen a kórház a Bakonyban található pihenőházában, illetve a most berendezendő nővérszállásán tudja majd használni a felajánlott bútorokat, függönyöket, szőnyegeket és lakberendezési tárgyakat.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Korda György és Balázs Klári. Fotó: Facebook