33 métert repült az a motoros Pomázon, aki egy autóval ütközött még tavaly nyáron. A gépjármű sofőrje a rendőrségen azt mondta, nem látta a motorost, ezért nem adta meg neki az elsőbbséget. A 66 éves motoros meghalt.

Baleset Pomázon

Pomáz, Budakalászi úton közlekedett Csobánka irányába személygépkocsijával 2021. július 16-án délután egy helyi nő, amikor balra nagyívben akart bekanyarodni egy telephelyre. A szemközti sávban érkező motorkerékpárosnak elsőbbsége volt, de a nő ezt nem biztosította, és kanyarodása közben összeütköztek.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt becsatolva a bukósisakja

A 66 éves, az ütközéstől 33 méterre fekvő, motoros férfi a helyszínen meghalt. Bár viselt bukósisakot, azt nem csatolta be, a sisakot az ütközési ponttól 27 méterre találták meg.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem volt becsatolva a motoros sisakja

Forrás: police.hu

Nem fogyasztott alkoholt

Az eset után a gépkocsi sofőrjét megszondáztatták, negatív eredményt hozott. A pomázi asszonyt halálos közúti baleset okozásának vétségével gyanúsították meg a rendőrök.

Nem látta a motorost

Kihallgatásán a felelősségét elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében a jogosítvánnyal 31 éve rendelkező nő azt mondta: „Nem értem miért nem láttam a motorost, egyszerűen nem észleltem”.

Ezt az autót vezette a nő

Forrás: police.hu

Figyelmetlen volt a sofőr

Az eljárás közben kirendelt igazságügyi mérnökszakértő véleménye szerint a személygépkocsi vezetőjénél az észlelési és cselekvési késedelem megállapítható, a baleset kellő odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

Átadták az ügyet az ügyészségnek

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 49 éves sofőr ellen folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Jogosítvány nélkül vezetett a híres orvosbáró fia, amputálták a lábát, mert most Pomáznál balesetet okozott és megsérült, két éve miatta halt meg egy nő Csömörnél

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: police.hu