Elképesztő! Felháborodott és panaszlevelet írt egy budapesti nő, mert a mentője útközben megállt újraéleszteni egy idős férfit. Az esetet az Országos Mentőszolgálat hozta nyilvánosságra. Sajnos a 60 év körüli férfi életét a kitartó küzdelem és a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a mentőegység pedig folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel. 

Felháborodott sorok

Az Országos Mentőszolgálathoz évente több ezer megható levél érkezik, melyekben többnyire ellátott betegek, hozzátartozók vagy bejelentők mondanak köszönetet bajtársaink áldozatos szolgálatáért. És vannak olyan levelek is, amik említésre sem lennének méltók, de talán mégis. Ilyen például az az e-mail is, amit egy felháborodott budapesti nő írt, mert csaknem egy órát töltött a mentőautóban ülve – olvasható az Országos Mentőszolgálat közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Ezt nem akarom nézni”

A 40 év körüli felkarsérült asszonyt ugyanis helyszíni ellátás után szállították volna kórházba lakásáról, ám út közben egy közelben zajló közterületi újraélesztéshez küldte tovább az egységet a mentésirányítás. Az e-mailben megjegyzi: “ k*****ra nem akarom nézni a nyitott ajtón át, hogy csöveket nyomnak bele valakibe, akinek kék a feje!” 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kivizsgálták az esetet

A panaszos a mentésirányító azonnali felelősségre vonását követelte, így a mentők hivatalból kivizsgálták az esetet. Az eljárás tanúk meghallgatása nélkül zárult le, amiről a levélírót is értesítették a mentők.

A legjobb döntés

A rendszer adataiból ugyanis kiderült, hogy a mentésvezető a lehető legjobb döntést hozta, így igaz, hogy a (stabil állapotú) nő szállításában 57 perc veszteglés történt, ám az újraélesztéshez 4 perc 16 másodpercen belül megérkezett a segítség, miközben egy távolabbi szabad mentőegység is riasztásra került.

Nem élte túl

Sajnos a 60 év körüli férfi életét a kitartó küzdelem és a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a mentőegység pedig folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel. 

Életet mentett a tanár

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy az egyik székesfehérvári iskolában egy 10 éves kislány rosszul lett a tornaórán, mely rosszullétet, mint utólag kiderült, dióallergia okozott. A tanárok felkészültségének és lélekjelenlétének, az idén önkormányzat által beszerzett Epipen allergiás rohamokat kezelő injekciónak és a mentősök gyors és kiváló munkájának hála a kislány 24 órás megfigyelés után haza is térhetett.

Haláleset Újpesten

Tavaly januárban, a Fóti úti MOL benzinkútnál rosszul lett, majd összeesett egy 7 éves kisfiú. A helyszínen lévő szemtanúk szerint a mentők hosszan küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. 

A tortától lett rosszul

Később kiderült, hogy a kisfiú egyik osztálytársának születésnapját ünnepelték az iskolában és evett az ünnepi tortából, amely mogyorót tartalmazott. Ezután lett rosszul. A tanítónő nem ismerte fel, hogy nagy a baj és a mentők helyett a gyerek szüleit hívta, akik azonnal a helyszínre siettek.

A benzinkúton halt meg

A szülők saját autójukkal indultak el az akkor már nagyon rossz állapotban lévő kisfiúval a kórházba. Sajnos csak a közeli benzinkútig jutottak, ahol a 7 éves kisfiú meghalt. A mentősök közel 2 óráig küzdöttek a gyerek életéért, sikertelenül.

Allergiás reakció

Idán májusban Déri Tibor, 4. kerületi polgármester a Facebook-oldalán számolt be arról az esetről, amely az újpesti Pozsonyi Óvodában történt. Egy kisfiúnál allergiás reakciót észleltek, de az óvónők lélekjelenlétének köszönhetően sikerült megmenteni a fiú életét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció