Ép ésszel fel nem fogható, mit keresnek a lurkók egy ilyen illegális versenyen! A rendőrség – a számtalan razzia és bírságolás ellenére – tehetetlen. Fót után ezúttal Cegléden szerveztek meg egy gyorsulási viadalt.

Folyamatosak a razziák

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu már júliusban is beszámolt, a rendőrség közlekedésrendészei közös akciókat szerveznek az illegális gyorsulási versenyek ellen. A fő cél az, hogy kiszűrjék az utakról az esztelenül száguldozókat, és minél több átalakított járművet vegyenek ki a forgalomból. A razziákat gyakran a levegőből egy drón is segíti. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Zárt pályán a helyük

És arról is írtunk, hogy bizonyos lóerő felett vezetéstechnikai tréningre küldené a sofőröket a Magyar Gyorsulási Szövetség. „Semmilyen autósport nem állja meg a helyét közúton, ennek zárt pályán van a helye” – fogalmazott Giltner Attila elnökhelyettes, utalva a korábban történt, halálos kimenetelű Árpád hídi balesetre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Brutális baleset

Ahogyan azt elsők között megírtuk, július elején, egy hajnali órán halálos kimenetelű közlekedési baleset történt az Árpád hídon. Egy útpadkának vágódó Mercedes egy szabályosan, a biciklisávon tekerő kerékpárost elgázolt, amelynek következtében a biciklis életét vesztette.

Videón a halálos baleset

Nem riasztja el őket

Úgy tűnik azonban, hogy az ilyen esetek sem riasztják vissza az illegális gyorsulókat. Korábban Fóton, az egyik áruházlánc helyi üzletének a parkolójában gyűltek össze az autók és a motorok, hogy összemérjék az erejüket egy illegális gyorsulási versenyen.

Gyerekek és roller

Helyszíni beszámolók szerint rengeteg gyerek is kinn volt. Volt olyan lurkó, aki verseny közben (!) az ablakon lógott ki. De a veszélyérzet teljes elvetése abban is megnyilvánult, hogy most már nem csak motorral és autóval, de még rollerrel is indultak a futamon.

Menekülőre fogják

A rendőrök többnapos razziát tartottak. Mindenhol ott voltak: a verseny helyszínén és az oda vezető szervízúton is. Végül 250 embert igazoltattak, 165 járművet ellenőriztek. A résztvevők persze éberek: amint feltűnik egy rendőrautó, azonnal elmenekülnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Többszázan voltak

Múlt hét végén pedig Ceglédet lepték el a tuningolt verdák. Az egyik benzinkút melletti körforgalomnál többszázan gyűltek össze szombaton azért, hogy túráztassák az autókat és versenyezzenek – írta meg a Ripost.

Egy balesetveszélyes száguldás

Kiemelt kép: illusztráció