Mégis Korda Györgyék birtokában maradt a gyönyörű budai villájuk, ugyanis a korábban beharangozott vevők nem fizettek.

Legendás villa

A legendás táncdalénekes és párja, Balázs Klári több évtizeden át üzemeltették sikeresen a Korda-villa nevű 2. kerületi szállodájukat, ahol egy külön lakrészben éltek ők is. Az ingatlan szinte összefonódott a nevükkel, ám a házaspár az elmúlt években már soknak érezte a hotel vezetését, és mivel a megnövekedett rezsit is egyre nehezebben tudták kigazdálkodni, úgy nézett ki, hogy tavaly januárban eladták a házat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

780 milliót kínáltak érte

A házaspártól 780 millió forintért vette volna meg egy cég a több mint 1500 négyzetméteres, 22 szobával rendelkező ingatlant és a hozzá tartozó telket. A Villa Provence néven futó beruházást már el is kezdték hirdetni. A terv úgy szólt, hogy a szállodából 7 luxuslakást alakítanak ki, amelyek adatai és látványtervei fel is kerültek az internetre.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ide költöztek volna

A házaspár készült a költözésre, sőt, Klárika akkor arról mesélt, hogy a 2. kerületben egy penthouse lesz az új otthonuk. Azt mondták, még karácsony előtt birtokba veszik új lakásukat, ám erre a mai napig nem került sor. Sőt, december végén rövid időre újra feltűnt egy hirdetés az interneten, amelyben 1,2 milliárd forintért hirdették megvételre a hotelt. A Korda házaspár a Mindenségit! című podcastműsorban öntött tiszta vizet a pohárba a villával kapcsolatban.

Levették a hirdetést

„Az igazság az, hogy nem adtuk el, mert nem fizettek, mi pedig visszaléptünk. A hirdetést nem mi tettük fel, engedélyt se adtuk rá. Amint ezt megtudtuk, azonnal le is vetettük azt” – árulta el a műsorban a házaspár, akik lapunk megkeresésére nem akartak minderről bővebben nyilatkozni.

Értékesítenék

Meglepő módon a Villa Provence oldalán továbbra is hirdetik a lakásokat, bár állítólag az üzlet nem jött létre. Egy telefonszámot is találtunk, ahol elmondták, a lakások értékesítése nagyjából egy hét múlva kezdődik: a legkisebb előjegyezhető otthon 68, a legnagyobb 170 négyzetméter alapterületű, négyzetméterenként 2 millió 180 ezer forintos áron. A tervek szerint a luxusotthonok 2023 decemberére készülnek el.

Bonyolult helyzet

Az interneten lekérhető tulajdoni lap szerint viszont az ingatlan továbbra is Korda György és Balázs Klári nevén van, bár a beruházó cég tett kísérletet a módosításra, ám a tulajdonjog bejegyzési kérelmük folyamatban van. Balogh László ingatlanszakértő szerint erről a helyzetről tájékoztatni kellene a leendő vásárlókat.

Tájékoztatni kell mindenkit

„A lakások megvásárlása komoly kockázatokat rejt magában a leendő vevő részére. A beruházó ugyanis olyan ingatlant hirdet, ami nemcsak nem készült még el, de jogilag a nevén sincs, és a jelenlegi állás szerint nem is biztos, hogy ez megtörténik majd. Az érdeklődőket ilyen esetben tájékoztatni kellene a viszonyokról, hiszen lehet, hogy olyan lakás iránt érdeklődnek vagy olyat vásárolnak meg, aminek kétséges a létrejötte” – mondta Blikknek a szakértő.

Csak a fűtés egy kisebb vagyon

Ahogy erről ebben a cikkünkben beszámoltunk, nem lehet pontosan tudni, hogy mi lehet az 1512 négyzetméteres telek eladásának oka, azonban sejthető, hogy a megnövekedett építési költségek és az egekbe szökő rezsiár is hozzátartozott a döntéshez. Ugyanis a 22 szobás villa kifűtése a házaspár elmondása szerint egy kisebb vagyon volt.

Milliós tétel a rezsiemelés után

A Pénzcentrum számításai szerint a Korda-villában havonta körülbelül 4900 köbméter földgáz után fizethették a számlákat, ami azt jelenti, hogy a rezsiemelés után körülbelül 3,5 millió forint lenne havonta csak a gázszámla. És akkor a villanyról még nem is beszéltünk, ami szintén többszázezres tétel.

Szerényebb körülmények közé költöznek

„Sokan azt hitték, hogy egy komplett személyzet ugrál körülöttünk, de ez nem igaz! Minden házimunkát, házkörüli teendőt magam csináltam, a kertet is én gondoztam, ami megint csak óriási munka volt. Persze most is ugyanazok a feladatok várnak rám, ránk, mint azelőtt, csak most kisebb területen, szerényebb körülmények között” – nyilatkozta korábban Balázs Klári. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Korda villa