Besétált a Nemzeti Dohányboltba, majd a zsebéből előkapott egy fegyvert (vagy annak látszó tárgyat) és a bevételt követelte egy nő pénteken Újpesten. A bűnöző nem járt sikerrel, de a kétgyermekes édesanya lélekjelenlétén múlt, hogy nem következett be tragédia.

A bevételt követelte

A rendőrség tájékoztatása szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságra április 28-án 15 óra 39 perc körül érkezett bejelentés, hogy egy nő egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az eladóra és a bevétel átadását követelte tőle. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vérfagyasztó jelenetek

A Blikk a birtokába jutott a vérfagyasztó jelenetről a biztonsági kamera felvétele. Ezen látszik, ahogy egy fekete kabátot viselő, sötét hajú nő besétál a 4. kerületi üzletbe, majd némi szóváltást követően rászegezi a fegyvernek tűnő tárgyat P. Ritára.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Higgadt maradt az eladónő

A támadó még az arcát sem takarta el tettéhez. Azonban Ritát, a kétgyermekes édesanyát egyáltalán nem sikerült megijesztenie: végig higgadt maradt, és laza mozdulattal az ajtó felé intett a nőnek, aki ezután hoppon maradva kereket oldott. Lövés vagy sérülés szerencsére nem történt.

„Nem fogtam fel…”

„Nem fogtam fel, hogy ilyen fényes nappal megtörténhet. Az adrenalin játszhatott velem, nem gondoltam bele, hogy le fog lőni. Rögtön utána fel is hívtam a főnököm, hogy nézze meg a kamerafelvételt, ez most tényleg megtörtént-e velem” – mondta Rita a lapnak.

„Azonnal menjen ki innen!”

„Bejött a boltba, én megkérdeztem, hogy mit adhatok. Ekkor közölte; egyszer mondja el, „van négy másodpercem, hogy kipakoljam a kasszát”. Mondtam, biztos, hogy nem, azonnal menjen ki innen” – részletezte a bátor édesanya.

Megijedt és kisétált

„Amikor felnéztem, elővette a fegyvert és közölte, hogy csőre van töltve. Közöltem, hogy jó, akkor hívjuk a rendőröket. Ennek hallatán megijedt és kisétált” – tette hozzá.

Visszament

Az amatőr bűnöző ma a testvérével együtt visszament a dohánybolthoz. Akkor egy másik eladó volt az üzletben, akit a nő testvére arra próbált rávenni, hogy vonják vissza feljelentést. „Arra hivatkozott, hogy van egy kiskorú gyermeke, de nem vonjunk vissza” – mondta az eladónő.

Nyomoz a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció