A boltok nem tehetik meg, hogy a tavaly október 15-ei szinten rögzített árú termékeket nem árulják – közölte Orbán Viktor az állami rádióban.

Nyomatékosítás

A kormányfő ellenőrzést és büntetést is kilátásba helyezett, de reméli, erre nem lesz szükség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az a fránya infláció

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy olyan infláció van jelenleg egész Európában, amely eltéríti a gazdaságot a normális működéstől, és jó volna ugyan az inflációt megállítani az országhatárokon, de ez nem lehetséges, ezért az infláció negatív hatásainak tompítását kell célul kitűzni.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Infláció számokban

A legfrissebb inflációs adat

2021. decemberben a fogyasztói árak átlagosan 7,4 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,3 százalékkal nőttek, 2021-ben pedig átlagosan 5,1 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest – közölte a KSH.

Rezsicsökkentés

A kormány bevezette a rezsicsökkentést, megállította az üzemanyagárak emelkedését és kamatstopot léptetett életbe. Hozzátette: remélhetőleg mire a kitűzött 90 napos időszak letelik (ennyi ideig van életben az élelmiszer-árstop), addigra az európai infláció szintje is lejjebb megy.

Gulyás Gergely csütörtökön pontosított

A szerdán bejelentett élelmiszerárstopról Gulyás Gergely azt mondta: remélhetőleg ez a kormánydöntés nagy könnyebbséget jelent azoknak, akiknek az alapvető élelmiszerek drágulása komoly terhet okoz. Az élelmiszerárakat október 15-i szinten rögzítik, az online pénztárgépadatok alapján rendelkezésre állnak az akkori árak.

Varga Judit a Facebookon, drága karórában nyomatékosította a kormánydöntést

Szabó Tímea csípős megjegyzése

Annyira ízléses, amikor Varga Judit egy másfél milliós karórában mutatja a nyugdíjasoknak, hogy olcsóbb lett a farhát. Ilyen könyörületes és együttérző egy igazi keresztény, na! – írta a közösségi oldalára a fotó apropóján Szabó Tímea ellenzéki országgyűlési képviselő.

Így készül a finom farhátleves

Megdöbbentően hasonlít egy átlagos ragulevesre, csupán azzal a különbséggel, hogy nem kockákra vágott húsból készíti el az ügyes háziasszony, hanem a már sokat emlegetett farhátból – olvastuk a Kezdők Konyhája blogon.

Hozzávalók

  • 4 db. csirke farhát, esetleg 1 kg. csirke aprólék,
  • 1 kg. vegyes leveszöldség (répa, fehérrépa, zeller, karalábé, 2-3 szem krumpli)
  • 50 dkg. levestészta,
  • só,
  • néhány szem bors

A főzés

A húsokat (farhátakat, esetleg aprólékokat) többször átöblítjük, és hideg vízben feltesszük főni. Sót, kevés szemes borsot teszünk a vízbe, majd addig főzzük, amíg a hús kezd megpuhulni. Megtisztítjuk a zöldségféléket, majd a karikákra, vagy a hasábokra vágott (répa, petrezselyem gyökét, zeller, karalábé, krumpli) zöldségféléket is hozzáadjuk a leveshez. Adhatunk hozzá még egy jó marék friss, vagy fagyasztott, esetleg üveges, konzerv zöldborsót is. Amikor a zöldségek, és a hús is megfőtt, belefőzzük a levestésztát. A tésztával egy időben, apróra vágott petrezselyem zöldet is tehetünk a levesbe. Só helyett használhatunk ételízesítőt is.

Címlapfotó: Kezdők Konyhája.