Befejezték a rendőrök a nyomozást, amelyet Szilágyi István fiának az ügyében rendeltek el. Az ügyészségen egyelőre nem jutottak el a vádemelésig, azonban annyi biztos, hogy a férfi egy kalapáccsal sújtott le az apjára, akit aztán megfojtott.

Fia támadt rá Szilágyi Istvánra

Tavaly májusban a 18. kerületi otthonukban Sz. Péter különös kegyetlenséggel megölte a 83 éves édesapját, Szilágyi Istvánt. A nyomozás szerint a férfi hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal verte, fojtogatta és megtaposta az apját. Az ország Lópici Gáspárjaként elhíresült színész végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés miatt a helyszínen életét vesztette – írja a Blikk.

Újabb tragédia történt a családban

Február 6-án érkezett az újabb tragikus hír, miszerint egy kórházban elhunyt a színész özvegye, Humenyánszky Jolán. Péter egyikük temetésére sem ment el, mivel a börtönben raboskodik, és ha elítélik, akkor talán az élete végéig rácsok mögött fog maradni. Ugyanakkor az örökség kapcsán rengeteg minden felmerül, és könnyen lehet, hogy a házaspár egyetlen fiára szállhat majd a közel 30 millió forinttal terhelt családi ház. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem jók a kilátások

„Nem hiszem, hogy Peti valaha kijön a börtönből, de ha igen, akkor sem tudná sehogy kifizetni a rengeteg adósságot, ráadásul nem is biztos, hogy ott akarna élni, ahol az a szörnyűség történt” – mondta a lapnak a férfi egyik barátja. Hozzátette, szerinte az fog történni, hogy a bank viszi az egészet, és amikor pár év múlva lebontják az építményt, már senki sem fog emlékezni arra, mi történt a helyszínen.

Örökös lehet Péter

Szilágyi Istvánék családi házának a tulajdonosa Jolika néni volt, ráadásul az ő nevén is volt a hitel, ami miatt mintegy 30 milliós teher van a házon. Mindezt most megörökölheti Péter, mert attól még, hogy börtönben van, jogos lehet az örökségre. Sokan azt hiszik, hogy a gyilkosság miatt elítélt emberek nem örökölhetnek semmit, pedig ez csak abban az esetben van így, ha az elítélt a saját örökhagyó életére tör. Péter ügyében azonban nem ez történt.

Így lehet elveszíteni az örökséget

Dr. Szilágyi Roland ügyvéd azt magyarázta a lapnak, hogy egy örökség elvesztése kapcsán három eset fordulhat elő. Az egyik szerint az örökös lemond a hagyatékáról. A másik a visszautasítás, amikor a hagyatéki eljárás során megvizsgálják, hogy méltatlanná vált-e az örökös arra, hogy kapjon bármit is. A harmadik eset a kitagadás, amelyet jelen esetben Jolika néni tehetett volna meg, ha kizárja a fiát az örökségből.

Péteré lehet a terhelt ház

„Amennyiben ez nem történik meg, és nem is az ő életére tört a bűncselekmény elkövetésekor, úgy nincs feltétlenül jogi akadálya annak, hogy a gyanúsított nevére kerüljön az ingatlan” – mondta Szilágyi Roland, aki ezt kiegészítette azzal, hogy mivel a házon rengeteg az adósság, ezért ha egy bizonyos türelmi időn belül nem kezdik el fizetni a tartozásokat, a bank vagy a megbízott cég lefoglalhatja azt, majd értékesítheti.

Több mint 30 milliót kéne befizetni

Mivel Jolika néni már kórházban feküdt, ezért lehet, nem is tudott róla, hogy a végrehajtás miatt plusz 1 millió forint rákerült a házra, amivel a tartozások összege már meghaladta a 30 millió forintot is. A raboskodó férfinek valószínűleg nincs annyi pénze, amivel megmenthetné a családi házat.

Nem volt pénzük

Szilágyiék már korábban is nagyon szegényen éltek, kevés pénzből gazdálkodtak, és amijük volt, az sem volt elég. Sz. Péter ráadásul gyógyszeres kezelés alatt állt, azonban a gyilkossága előtti napokban a házaspár nem tudta kiváltani a fiuk gyógyszereit, mert annyira kevés pénzük volt.

Jolika néni megbocsátott fiának

A szörnyű tragédiát követően Jolika néni azt nyilatkozta, tudja, hogy a fia rosszat tett, de nem tud haragudni rá, mert nagyon szereti a fiát. Az anya hitt abban, hogy ki fogják engedni Pétert, és még az utolsó kívánsága gyanánt is azt kérte, hogy hadd láthassa még egyszer utoljára a fiát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szilágyi István