A barátnőjéhez szeretett volna utazni az a szklerózis multiplex betegségben szenvedő, kerekesszékes férfi, aki a vonat alatt vesztette életét Agárdon péntek reggel. A 45 éves Tibor édesanyja szeretne elébe menni a találgatásoknak és elmondta az igazat gyermeke haláláról.

Elgázolta a vonat

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között adott hírt arról, hogy személyvonat gázolt el egy férfit a Velencei-tónál. Pénteken reggel Agárdon, a Vasút utca és a Strand utca kereszteződésében lévő kiépített vasúti átjáróban egy kerekesszékkel közlekedő férfi haladt át, amikor a Celldömölk irányából Budapest felé tartó személyvonat elgázolta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A helyszínen életét vesztette

Az ütközés következtében a 45 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság vizsgálja – adta hírül a police.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elhagyta a felesége

Tibor hosszú évek óta kerekesszékben töltötte mindennapjait. Miután a felesége úgy döntött, nem kíván tovább élni a súlyosan mozgássérült emberrel, kiadta Tibor útját. A férfi akkor visszaköltözött a köztiszteletben álló szüleihez. Az édesanyja egy óvodában dolgozott, az apja pedig a Fővárosi Tűzoltóságnál.

„Hozzátartozott az agárdi városképhez”

Tibor az agárdiak szerint már szinte hozzátartozott a városképhez. Rendszeresen lehetett látni, amint a mopedben, a Velencei-tó partján pihen és jól érzi magát a természetben. 

Nem működött a lift

Augusztus 18-án, reggel 7:30 és 7:45 között a vonathoz indult. Rendszeresen használta az állomás liftjét, ám az pénteken nem működött. Kénytelen volt ezért körbe menni és végül ez okozta a tragédiát. Tibor ugyan észlelte a vonat közeledését, de állapota miatt már nem tudott kiugrani kocsijából.

Folyamatosan romlott az állapota

„A fiam 16 éve szenvedett a betegségben. Először járni nem tudott, később pedig folyamatosan romlott az állapota. A felesége kiadta az útját. Született egy közös gyermekük is, de őt se láttuk már másfél éve. Csak akkor jelentkezett, ha pénzre volt szüksége. Nagyon sajnáljuk” – mondta a Ripostnak a gyermekét gyászoló Éva.

Barátnőjéhez indult

„Tibornak nemigen volt társasága, de nagy nehezen talált magának egy rendes barátnőt. Éppen hozzá indult volna Gyöngyösre, ezért nagyon jó volt a hangulata” – árulta el az anya.

„Nem akart meghalni”

„Egyáltalán nem akart meghalni, teljesen kizárható, hogy öngyilkosságot követett el. Sajnos, sok rosszindulatú találgatást kell most kezelnem, ezért is kijelentem: a fiam nem fogyasztott alkoholt a baleset előtt. Igazából annyi volt a baja, hogy nem tudott járni, máskülönben soha még csak meg sem fázott” – hangsúlyozta az asszony.

Nem ezt érdemelte

„A fiamat nagyon szerettük és szeretjük. Már 70 évesek elmúltunk a férjemmel, de mi gondoskodtunk róla. Amíg tudott, biztonsági őrként dolgozott. Nem ilyen halált érdemelt volna” – fejezte be. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció