Már 24 éve véget ért a kultikus sorozat, azonban Vágási Ferire és Jutkára még mindig a kedves, szerethető párként gondolnak a tévénézők. A Jutkát alakító Ivancsics Ilona és a Ferit alakító Nemcsák Károly több meglepetést is elárult a Szomszédokról, például kiderült, hogy mi lett a fiúkat alakító színésszel.

Még mindig népszerűek

 „A mai napig gyakran megállítanak az utcán, és érdeklődnek a hogylétem, a hogylétünk felől – meséli Ivancsics Ilona. „Mivel az elmúlt évtizedekben nagyon sokszor ismételték a tévében a Szomszédokat, több generáció felnőtt rajtunk, és számukra még mindig mi vagyunk a szerethető, kedves házaspár.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ferit keresik sokan

Felidézte: „régebben, amikor egyedül mentem vásárolni, rendszeresen megkérdezték tőlem, hol van mellőlem Feri. Eleinte magyarázkodtam, hogy ő nem a férjem, csak a sorozatban az, de aztán rájuk hagytam… Ha Vágási Feri feleségeként akartak látni, hát az voltam. A tévénézők számára mi voltunk a példaértékű pár, akikért őszintén rajonghattak.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szép 13 év

„Számunkra is elképesztő, hogy ilyen gyorsan elteltek az évtizedek. Karcsit huszonéves korom óta ismerem, hiszen a felettem lévő évfolyamon tanult a színművészetin. Később, amikor kiderült, hogy ő lesz a férjem a sorozatban, örültem a lehetőségnek, hogy végre együtt is játszhatunk. Nagyon szép emlékként őrzöm a közösen töltött 13 évet.”

Sokan azonosították a szereppel

Nemcsák Károly is a kellemes dolgokra emlékszik vissza. Sokat nevettek, humorizáltak a tévéfelvételek alatt, és kéthetente csupán pár napot töltöttek forgatással. „Jó életünk volt. Megbecsültek, megfizették a munkánkat, ráadásul még népszerűek is voltunk. Nem zavart, ha azonosítottak a szerepemmel, és a civil életben is Ferikémnek hívtak. A mai napig előfordul, hogy az idegenek számára összemosódik a szerepem a valósággal.”

Feri vs. Károly

Sok hasonlóság volt a valós énem és az általam alakított nyomdász srác között. Én is megbízható és precíz vagyok, mint amilyen Feri volt, és tőlem sem állt távol a fizikai munka. Mielőtt színész lettem, raktárosként dolgoztam egy erdőgazdaságban, és díszletező munkás is voltam Miskolcon” – mondta Nemcsák Károly a Meglepetésnek.

Emléktáblát akar a sorozatnak

Ilona nagyon ritkán jár a gazdagréti lakótelepen. „Elmentem a ház előtt, összeszorult szívem. Az első emeleti lakásba nem csöngettem fel, de még így is megrohantak az emlékek. Azóta nem hagy nyugodni a gondolat, hogy jó lenne egy emléktábla a ház homlokzatára, hogy annak idején itt forgatták a Szomszédokat, ami minden idők legsikeresebb magyar televíziós sorozata, hiszen adásonként hatmillió ember kísérte figyelemmel a történetet.”

Kiderült, hogy mi van Matyival

Vágásiéknak volt egy közös gyerekük, Matyi. Róla nagyon keveset tudni. „Nem az igazi fiam szerepelt a sorozatban, hanem egy gyerekszínész. Miután vége lett a Szomszédoknak, Matyi eltűnt az életünkből. Sok-sok évvel később véletlenül összefutottam vele egy budaörsi üzletházban. Eladóként dolgozik. Ő szólított meg, mert én nem ismertem fel, annyira megváltozott” – árulja el Ilona.

Matyi leghíresebb jelente:

Nem tartják a kapcsolatot

A sorozat befejeztével Károly sem tartotta a kapcsolatot a filmbéli fiával. A színésznek a való életben két gyereke van. A nagyobbik, Balázs huszonnyolc éves, elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakát. A kisebbik, Máté gyerekkora óta katonának készült, most a Parlamentben a koronaőrségnél teljesít szolgálatot.

Mindketten elváltak

Károly a gyermekei anyjától 21 év után elvált, de tavaly újra megnősült, szűk családi körben volt az esküvője. Második feleségét, Katalint a munkahelye révén ismerte meg. Épp abban a bankban intézte a József Attila Színház pénzügyeit, ahol a csinos asszony dolgozik. Károly örül, hogy nem szakmabeli a párja, viszont Katika nagyon szereti a színházat, sok előadást néznek meg együtt. Ilona is elvált, két éve egyedül él.

Nem akar kapcsolatot

„Pokoli volt a szakítás utáni időszak, de már jól vagyok. Udvarlók, jelentkezők lennének, de most nagyon jól érzem magam a barátaimmal és a fiammal, aki kilenc év után hazajött külföldről. Bence szabadúszó reklám-és divatfotósként dolgozik, nemzetközi márkák kampányait csinálja. Sokáig Londonban és Barcelonában élt, de úgy döntött, hogy mégiscsak Magyarország a hazája. Most már Budapestről jár ki a külföldi fotózásokra” – tette hozzá Ilona. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vágási család – Forrás: YouTube/M3