Nem lehet ott gyermekei temetésén az a férfi, akinek kisfia és lánya a múlt héten fulladt a szári víztározóba. A férfi ugyanis a tragédia miatt bement a rendőrségre tanúvallomást tenni, azonban a rendőrök őrizetbe vették, mert már hónapokkal ezelőtt, egy korábbi bűncselekmény miatt, be kellett volna vonulnia a börtönbe.

Gyümölcsösben dolgoztak

Nyári munkára érkezett rokonaihoz Tatabányára az a két kiskorú gyermek, akik egy szári gyümölcsösben dolgoztak. A két tini a nagy melegben úgy döntött, hogy a közeli öntözővíz-tározóban lehűti magát, ám annak ellenére mentek bele a vízbe, hogy egyikük se tudott úszni, így elmerültek.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segíteni próbált a nővérének

A szörnyű tragédia után a gyerekek édesapja elmondta, hogy ebédszünetben mentek el a víztározóhoz megmosakodni. A kislány ekkor belecsúszott és nem tudott kijönni, a fiú pedig utána ugrott, hogy segítsen rajta, de mivel ő sem tudott úszni, belefulladt a vízbe. 

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Agyhalott volt a lány

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, majd a mentősök folytatták az újraélesztést. Mindkét gyermeket kórházba szállították. A kisfiú szinte azonnal meghalt, a lány életéért még napokig küzdöttek. Lélegeztetőgép tartotta életbe, végül őt sem sikerült megmenteni.

Élet-halál között lebeg a lány

“A kislányom 15 éves, jelenleg agyhalott és jelenleg lélegeztetőgépen van. Volt egy nyári munka az ismerősömnél, ahova elengedtük a gyerekeket, de nem egyedül mentek hanem ott volt velük például a mamájuk is és több ismerősünk. Azt hittük jót teszünk velük, de tévedtünk” – mondta megtörten az édesapa az RTL Híradójában.

Az édesapjuk valószínűleg nem lehet ott a temetésen

A Bors információi szerint lehetséges, hogy a gyerekek apja nem fog tudni részt venni a temetésükön. A szülőknek meg kellett jelenniük a rendőrségen, hogy tanúvallomást tegyenek, ám az apukát ezek után a rendőrök őrizetbe vették, mivel már hónapokkal ezelőtt be kellett volna vonulnia egy kijelölt büntetés-végrehajtás intézetbe.

Nincs pénz a temetésre

Amint arról korábban is beszámoltunk, a két kamasz családja meglehetősen szerény körülmények között él, ezért is kellett a lánynak és a fiúnak diákmunkát vállalni. Most pedig mindkét gyermeküket.

Segítettek a környékbeliek

A környékbeliek összefogtak az ügy érdekében. Kalló István, az elhunyt tinik nagypapája rendkívül hálás, az eddig kapott segítségért. A nagypapa azt mondta, a család nagyon hálás Németh Norbertnek, Szárliget polgármesterének is, amiért magára vállalta a gyerekek hazaszállítását. „Nagyon fáj a szívünk értük” – mesélte könnyek között.

A holttestek még nem érkeztek meg

Mirella ugyanis még Székesfehérváron, Armandó pedig Budapesten van. Valószínűleg két hét múlva fognak hazaérkezni, ahol végső nyugalomra hajthatják fejüket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt tud segíteni a családnak

Ha úgy érzi Ön is szívesen segítene a családnak, erre a számlaszámra várják az adományokat: Kedvezményezett neve: Musa Károlyné. Számlaszám: 50437227-15559153

Kiemelt kép: illusztráció