Június 17-18-án rendezik meg a 4. Budakörnyéki Sörfesztivált. Emiatt Budakeszin, a rendezvény környékén, több közúti útlezárásra és forgalomterelésre kell számítani.

Útlezárások Budakeszin

A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében a Fő utcának a Temető utca- Erkel utca közötti szakasza a gépjárműforgalom számára – az autóbuszok kivételével – teljes hosszában, mindkét forgalmi sáv tekintetében lezárásra kerül 2022. június 17-én (péntek) 16:00 órától-2022. június 18-án (szombat) 02:00 óráig, valamint 2022. június 18-án (szombat) 08:00 órától-2022. június 19-én (vasárnap) 02:00 óráig.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak a buszok közlekedhetnek

A lezárás alatt a Fő utcán csak a menetrendszerinti buszjáratok közlekednek majd. A Fő utca teljes lezárása alatti időszakban kijelölt terelőút a Temető utca- Márity László utca- Erkel utca útvonal. Ezzel összefüggésben, a Fő utca lezárása alatt az Erkel utcának a Fő utca-Márity László utca közötti szakaszán (mindkét forgalmi irányban) tilos lesz a gépjárművel való megállás! A forgalomirányítást a Rendőrség és a Közterület-felügyelet végzi a Polgárőrség segítségével.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tavaly rengetegen látogattak ki a rendezvényre

Forrás: BudaPestkörnyke.hu

Parkolni sem lehet

Ezen időszakban, az ideiglenes fogalomkorlátozással érintett útszakaszon gépjárművel sem közlekedni, sem parkolni nem lehet. Javasoljuk, hogy az ideiglenes forgalomkorlátozással érintett időszak alatt gépjárműveket annak használata esetén a közelben lévő, de a lezárt útszakaszon kívül eső utcákban szíveskedjenek elhelyezni – írja a Budakeszi Hirmondó.

A kijelölt útvonalon közlekedjenek

Az ideiglenes útlezárással érintett Fő utcai útszakaszon lévő üzletek, éttermek gyalogosan, vagy autóbusszal közelíthetők meg. A gépjárművel való közlekedésük során a kijelölt terelőútvonalat vegyék igénybe és ne a különböző navigációs applikációk által megadott útvonalakat, figyelemmel arra, hogy az érintett mellékutak elsősorban parkolásra lettek tervezve, így a közlekedésükben az úgynevezett „menekülő útvonalak” sok esetben nem megkönnyítik utazásukat, hanem fennakadásokat okozhatnak.

Autóval így éred el a rendezvényt

Budapest felől a Fő utcán keresztül az Erkel – Batthyány – József Attila utca irányából. Budaörs felől a Fő utcán keresztül a Fő utca – Temető utca irányából.

Tömegközlekedőknek

Budapestről a Széll Kálmán térről a 22-es buszcsaláddal az Erkel utcai vagy a Gyógyszertár buszmegállóig. Budapest és a Zsámbéki-medence irányából távolsági buszokkal a Gyógyszertár megállóig.

Látogatói parkolók:

  • Széchenyi utca József Attila és Batthyány utca közti szakasza
  • Batthyány utca József Attila és Mansfeld Péter utca közötti szakasza
  • Knáb János utca József Attila és Mansfeld Péter utca közötti szakasza
  • Knáb János utca Zichy Péter és Temető utca közötti szakasza
  • Budakeszi Polgármesteri Hivatal parkolója (Fő utca 179.)
  • Budakeszi Polgármesteri Hivatallal szembeni parkoló
  • Budakeszi Római Katolikus Plébánia (Fő utca 192.) alatti parkoló
  • Gräfl cukrászdánál (Fő utca 163.) levő parkoló

Sztárfellépők

Amint arról korábban beszámoltunk, a budakesziek már napok óta fesztivállázban égnek. Győri Ottilia, a város polgármestere személyesen látogatta meg otthonában Korda Györgyöt és Pataky Attilát. Mindketten fellépnek pénteken a Budakeszi Sörfesztiválon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Győri Ottilia és Pataky Attila Budajenőn

Forrás: Facebook/Győri Ottilia

Kiemelt kép: Budakeszi utcakép – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu