Noha már a lelátón sikerült rendet teremteni, ennek ellenére még mindig akadnak olyanok, akik nem kizárólag a játék élvezete miatt keresik fel a stadionokat. Egy ilyen társaságra csapott most le a rendőrség.

Az Európa Liga meccs előtt randalíroztak

Október 13-án a Fradi odahaza fogadta a szerb Crvena Zvezda csapatát. Noha a csapatok később kezdtek, a rendöröknek már korábban is akadt dolguk: csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt folytatnak eljárást több férfi ellen.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Taxiból akartak kirángatni szerb drukkereket

Egy társaság tagjai 19 óra 24 perckor a stadionnál megálló taxiból külföldi szurkolókat próbáltak kirángatni. A tettesek elmenekültek, amikor a rendőrök egy percen belül megérkeztek és közbeléptek. Nem sokkal később az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésénél többen megütöttek és megrúgtak egy férfit; a támadók szintén elfutottak a másodpercek alatt odaérő rendőrök láttán.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy-egy embert már elkaptak ,a többieket keresik

A IX. kerületi nyomozók eddig mindkét társaságból egy-egy feltételezett elkövetőt azonosítottak. Az 51 éves L. Istvánt és a 26 éves T. Róbertet november 8-án fogták el, majd hallgatták ki csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt. A többi verekedő után tovább folyik a nyomozás.

A meccsen sem sikerült randalírozás nélkül megúszni

Többen ugyanis a játék közben különféle pirotechnikai eszközöket dobtak be a pályára. Ezeket a tűzoltóknak kellett eltávolítaniuk a játékosok közeléből. Emellett néhányan kiégettek térelválasztó-hálót, s megfenyegették azokat drukkereket, akik ezt szóvátették.

Akár két évet is kaphatnak

Nem árt tudatosítani: a jelenleg hatályos szabályozás szerint a rendbontás bűncselekményét követi el, aki egy sportrendezvényen bármilyen tárgyat bedob a pályára, vagy belép a nézőktől elzárt területre. Ez éppúgy vonatkozik a játéktérre, mint mondjuk a más szurkolóknak fenntartott szektorokra is.

Komoly bajba kerültek

Utóbbi személyeket ráadásul már azonosították, s öt évre kitiltották a Ferencváros stadionjából. Kubatov Gábor FTC-elnök ismertetése szerint a rendbontások miatt nemzetközi büntetéseket kaptak. Közlése szerint a szankció tíz embert érint.

Pereket is kapnak a nyakukba

Közlése szerint a kitiltottakat minden kár miatt beperlik, ideértve a nemzetközi büntetéseket is. Azt hangoztatta, a rendbontók kockára tették a Monaco elleni győzelmet és a tavaszi kupaszereplést is. Szerencsére azonban a Fradi kiváló szereplését nem tudták elrontani a huligánok, így a magyar labdarúgás egyik legnagyobb sikerét elérve ismét lesz hazai csapat egy rangos európai kupa kieséses szakaszában.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ilyen hangulat volt a pályán

(Kiemelt képünkön a Fradi-tábor látható a Crvena Zvezda elleni meccsen. Fotó: MTI/Illyés Tibor