Cs. Dánielt azzal vádolják, hogy évekkel ezelőtt meggyilkolta a barátnőjét. A rendőrség másnap Frankfurtban kapta el a férfit. Azóta férfit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, most lett volna esedékes a másodfokú tárgyalás.

Ezért kérte a tárgyalás elnapolását a férfi

Cs. Dániel azt állítja, hogy nem kapta meg a büntetés-végrehajtási intézettől a bírósági tárgyalásáról készült jegyzőkönyveket. Ennek okán halasztást kért a férfi. A másodfokú tárgyalásra 2023. szeptember 5-én, szerdán került volna sor, de végül elnapolták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Néhány kérdésre válaszolt azért

A kopaszra nyírt Cs. Dániel a szerdai napon a tárgyalás első perceiben higgadtan válaszolt a tanácselnök kérdéseire. Mielőtt azonban az érdemi rész megkezdődhetett volna, a férfi védője szót kért. Elmondta, hogy védence nem kapta meg az első fokú ítéletről szóló jegyzőkönyvet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudott felkészülni

A jegyzőkönyv hiányában a gyilkossággal vádolt férfi állítólag nem tudott felkészülni a most szerdára kiírt tárgyalásra. Cs. Dániel ugyanis az iratokat át akarta tanulmányozni. Az áldozatáról készült boncolási jegyzőkönyvvel kapcsolatban is ez volt a terve.

Döntött a tanács

A tanács a kérelmet elfogadta, és elnapolták a másodfokú tárgyalást. Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy mikor kerül sor arra. Új időpontot ugyanis nem tűztek ki, írta meg az Index.

2019 óta húzódik az ügy

2019 júliusának végén egy keddi napon, kora délután kapott bejelentést a rendőrség. Arról értesítették a zsarukat, hogy egy kőbányai lakásban találtak egy holttestet. Egy fiatal nő volt az áldozat.

A szálak Cs. Dánielhez vezettek

A rendőrség az akkor 23 éves Cs. Dániel ellen magyar valamint európai elfogatóparancsot adott ki. Nem is tartott sokáig, mire megtalálták a fiatalembert. Másnap Frankfurtban bukkantak a nyomára.

Rögtön el is fogták

A férfi elfogására 2019. július 31-én, 18:30-kor került sor a német városban. Közel négy évvel később került sor az első fokú tárgyalásra. Ott a Fővárosi Törvényszék súlyos ítéletet hozott: életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte.

Az elítélt fellebbezett

Az ügyészség az ítéletet elfogadta. Ezzel szemben a gyilkossággal vádolt fiatalember fellebbezett az ítélet ellen. Az életfogytig tartó börtönbüntetésből ugyanis feltételesen is csak 25 év után szabadulhatott volna.

Ezért gyilkolt Cs. Dániel

A fiatal férfival szakítani akart párja, Kata. Ebbe azonban Cs. Dániel nem törődött bele, vissza akarta magát könyörögni. Valószínűleg nem járt sikerrel, ezért követte el a gyilkosságot.

Kíméletlen volt

A férfi a lány szájába ruhát tömött. Ezt követően egy éles tárggyal sebezte meg hátulról Katát. A tárgyalásán rezzenéstelen arccal hallgatta végig Cs. Dániel, hogy milyen súlyos ítéletet kapott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Cs. Dániel elfogása – Forrás: MTI Mihádák Zoltán