Egy éve múlt, hogy agyvérzésessel kórházba került Sláger Tibó. A mulatós énekes elárulta, újra kellett tanulnia írni, olvasni és járni.

Harmadik sztrók

Tavaly február 18-án harmadik alkalommal kapott agyvérzést Sláger Tibó. Az dalszerző-énekes másfél hónapot töltött kórházban, azonban nem maradt nyom nélkül sztrókja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újra tanult mindent

Elvesztettem az egyensúlyérzékemet, nem működött a mozgáskoordiációm, nem tudtam sem írni, olvasni és beszélni sem, gyakorlatilag mindent elölről kellett tanulnom. Nem kívánom senkinek mindazt, amin keresztül mentem, nem szívesen emlékezem rá – írja a Bors.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felesége sokat segített

Tibó nagyon hálás a feleségének. Mónika mindvégig mellette volt, a segítségével sikerült szépen, lassan felépülnie. Ma már sokkal jobban van, visszatértek az elvesztett értékei, és sok minden átértékelődött benne.

Próbál pozitív lenni

„Kerülöm a rossz dolgokat, a gondokat és mindent, ami negatív irányba terel. Persze nem egyszerű. Megtanultam feladni az olyan dolgokat az egészségem érdekében, amihez korábban ragaszkodtam. Rájöttem, hogy ezek nem is olyan nélkülözhetetlenül fontosnak, pláne nem mindenáron. Az élet egy csoda, ajándékként élem meg minden percét.”

Szakmai elismerés

„Aktívan csinálom a televíziós műsorokat, és nemrég óriási öröm ért, átvehettem a harmadik platinalemezemet. Mindezt a közönségemnek köszönhetem, akiknek a nehéz időszakban is megtapasztalhattam az együttérzését” – fűzte hozzá.

Ez segített a színművésznek

Ahogy egy éve írtunk róla, a hétvégét már otthonában töltheti Szombathy Gyula, aki sztórkot kapott szívműtétje után. A színész járókerettel tud közlekedni, de azt mondja, orvosai utasítását betartja és humora is segíti a gyógyulásában.

Bizonytalan lett a járása

”Kórházban fekszem, mert sztrókot kaptam egy szívműtétem után. Szerencsére a beszédközpontomra nem volt hatással, inkább csak a járásom lett bizonytalan. Még három hetet minimum a rehabilitáción kell töltenem” – mesélte akkor a Borsnak a színész.

Humora segíti a gyógyulást

Bár egyre jobb Szombathy Gyula kedve, tisztában van vele, hogy még időre van szüksége a teljes felépüléshez. Most azt mondja, hogy a gyors gyógyulásban a humor segíti. Napokon belül haza is engedik, hogy otthon lábadozhasson.

Betartja az utasításokat

„Természetesen mindent betartok, amit mondanak a szakemberek, ennek köszönhetően gyorsan gyógyulok. Még van egy kisebb vérrög a szervezetemben, de az már fel fog szívódni és semmilyen galibát nem fog okozni” – mondta a Borsnak Szombathy Gyula.

4 éve rákot diagnosztizáltak a színésznél

Szombathy Gyulánál a nyugdíjba vonulása után, 2017-ben daganatos betegséget diagnosztizáltak. Az akkor 72 éves művész rengeteg vizsgálaton esett át, sőt egy sürgős és komoly sebészeti beavatkozást is elvégeztek rajta a szövettani eredménye miatt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sláger Tibó – Forrás: YouTube