A hétvégét már otthonában töltheti Szombathy Gyula, aki három héttel ezelőtt sztórkot kapott szívműtétje után. A színész egyelőre még járókerettel tud közlekedni, de azt mondja, orvosai utasítását betartja és humora is segíti a gyógyulásában.

Sztrókot kapott

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, három héttel ezelőtt be kellett vonulnia egy rehabilitációs intézetbe, mert egy rutin szívműtét után sztrókot kapott. A színművész az élni akarásának és a gyors segítségnek köszönhetően komolyabb szövődmények nélkül vészelte át ezt az embertpróbáló időszakot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bizonytalan lett a járása

”Kórházban fekszem, mert sztrókot kaptam egy szívműtétem után. Szerencsére a beszédközpontomra nem volt hatással, inkább csak a járásom lett bizonytalan. Még három hetet minimum a rehabilitáción kell töltenem” – mesélte akkor a Borsnak a színész.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elkapták a koronavírust

Feleségével korábban a koronavírus fertőzésen is átestek: a kórt legyőzték, de érzelmileg és fizikailag azért megviselte őket, hisz nem találkozhattak a családtagjaikkal és barátaikkal sem.

Humora segíti a gyógyulást

Bár egyre jobb Szombathy Gyula kedve, tisztában van vele, hogy még időre van szüksége a teljes felépüléshez. Most azt mondja, hogy a gyors gyógyulásban a humor segíti. Napokon belül haza is engedik, hogy otthon lábadozhasson.

Elhagyhatja a kórházat

„Az orvosok azt mondták, hogy pénteken hazamehetek de még otthon is minimum két hét pihenés vár rám. Jelenleg járókerettel tudok csak közlekedni, de pár lépés már anélkül is megy”.

Betartja az utasításokat

„Természetesen mindent betartok, amit mondanak a szakemberek, ennek köszönhetően gyorsan gyógyulok. Még van egy kisebb vérrög a szervezetemben, de az már fel fog szívódni és semmilyen galibát nem fog okozni” – mondta a Borsnak Szombathy Gyula.

4 éve rákot diagnosztizáltak a színésznél

Szombathy Gyulánál a nyugdíjba vonulása után, 2017-ben daganatos betegséget diagnosztizáltak. Az akkor 72 éves művész rengeteg vizsgálaton esett át, sőt egy sürgős és komoly sebészeti beavatkozást is elvégeztek rajta a szövettani eredménye miatt.

Révész Sándor is sztrókot kapott

Múlt héten számoltunk be arról, hogy Révész Sándor drámai videóban tudatta a rajongókkal, hogy baj van, sztrókot kapott. A 68 éves zenész Pécsen, a 400 ágyas klinikára került be.

Időben került kórházba

A közösségi oldalára kikerült közlemény szerint az agyvérzés következtében sérült funkciók helyreállíthatóak, vagyis jó eséllyel fel fog épülni, köszönhetően annak, hogy időben került jó kezekbe.

Mozognak az ujjai

A legfrissebb hírek szerint Révész Sándor ujjai már megmozdultak, úgyhogy jó eséllyel, Szombathy Gyulához hasonlóan, ő is fel fog épülni a betegségből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szombathy Gyula