Még mindig nem épült fel gerincsérüléséből Növényi Norbert. A 65 éves korábbi olimpiai bajnok magyar birkózónak továbbra is fájdalommal telnek a napjai amióta eltörte a gerincét.

Nem tudott felállni

Ahogy írtunk róla, Növényi Norbertet az egyik sorozat forgatása közben súlyos baleset érte. Épp azt a jelentet vették fel, amikor egy rodeó bikát kell meglovagolnia, amikor a gerincére esett le. A puffanást követően képtelen volt felállni, így a stáb sietett a segítségére, kollégái azonnal mentőt hívtak hozzá. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szerencse, hogy nem bénult le

A vizsgálatok során kiderült, hogy csigolyájából letört egy másfél centis darab. Az volt Növényi szerencséje, hogy a törés kifelé történt, máskülönben örökre is lebénulhatott volna. A baleset óta már fél év telt el, ám a birkózónak még mindig nem sikerült teljesen felépülnie, sőt valószínű, hogy már sosem lesz a régi – írja a Blikk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Még nem az igazi…

„Tény, hogy sokkal már sokkal jobban vagyok, mint voltam, de nem vagyok az igazi, és talán már nem is leszek. Jártam gyógytornára meg egyéb terápiákra, amik segítettek, viszont még mindig vannak fájdalmaim és erősen korlátozott a mozgásom” – mondta Növényi, akit nagyon zavar az állapota.

Sokkal óvatosabb

„Reggel a legrosszabb, olyankor alig bírok kikelni az ágyból. Muszáj átmozgatnom a hátamat, nyújtanom, különben el sem tudnék indulni. Az edzéseken is korlátoz, nehezebben tudom megmutatni a sportolóimnak a gyakorlatokat, mert sokkal óvatosabban mozgok.”

Hamar fárad

„A mindennapi rohanásban hamarabb elfáradok, elkezd fájni a hátam és olyankor a forgómat és a térdemet kezdem el terhelni, amik szintén fájnak egy idő után. Nehezebbek így a mindennapok” – ismerte el a sportoló, aki most különböző gyógymódok után kutat, amik talán segíteni tudnak a problémáján, az orvosai ugyanis már nem tudnak mit tenni.

A torna segíthet

„Azt mondták ez sajnos nem műthető, idővel meg tornával talán jobb lesz, de valószínű maradandó ez az állapot. Most felkerestem egy gerinc specialistát. A héten fogok menni hozzá, viszem az összes leletemet, és bízom benne, hogy tud majd rajtam segíteni, mert nem akarok ilyen fájdalomban élni” – hangsúlyozta Növényi Norbert.

Szörnyű kínokat élt át

Növényi Norbert éles fájdalmat érzett a baleset után. “Egyszerűen nem bírtam felállni” – mondta, akinek igyekezett mihamarabb segíteni a stáb. Kiderült, hogy orvosi beavatkozásra lesz szükség.

Megvizsgálták

Miután az orvosok alapos vizsgálatoknak vetették alá, kiderült, hogy eltört a gerince. “azon a részen pedig, ahol a lumbágó szokott jelentkezni, le is tört a csigolyából egy másfél centis darab” – mondta a lapnak Növényi Norbert. Szerencséje volt, mivel a törés kifelé történt, így nem lett nagyobb a baj.

Még vannak fájdalmai

A balesetet követő hetekben voltak a legerősebbek a fájdalmai. Kizárólag úgy tudott létezni, hogy fájdalomcsillapítókat szedett. Még a fekvéssel is gondjai adódtak.

Több felkérést is lemondott

Ebben az állapotban nem tudott munkát vállalni. Több felkérést is le kellett mondania. A családja viszont gondoskodott róla ezekben a nehéz időkben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Növényi Norbert