Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen szerdán a római úszó Európa-bajnokságon. A UTE 19 éves versenyzője 1:57.72 perccel diadalmaskodott, megszerezve a felnőtt mezőnyben első nagymedencés érmét világversenyen.

Hajrában

Kós Hubert a második idővel került a fináléba, ahol ígéretéhez híven erősen kezdett. Elsőnek fordult ötven méter után, háton növelte előnyét, majd mellen a második helyre csúszott vissza, de a hajrát ő bírta a legjobban, és nagy győzelmet aratott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pech

“Az elmúlt három évem rendkívül nehéz volt, rendre lecsúsztam arról, amit elterveztem – mondta a vegyes zónában a magyar újságíróknak Kós Hubert.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Hiányzott valami

Az EYOF-on kezdődött, ahol aranyakat akartam és négy ezüsttel jöttem haza, utána az ifjúsági vb-n századokkal csúsztam ki a döntőből mindkét vegyes számban – sorolta a korábbi kudarcokat.

Olimpiai kudarc

Aztán jött a kovid, majd tavaly a budapesti Eb, ahol ötödik, az olimpián pedig huszadik lettem. Úgy nézett ki, soha nem lesz szerencsém, de végre megjött valami” – foglmazott az UTE úszója.

Mostantól jobb lesz

A fiatal sportoló az MTI felvetésére megerősítette: bízik abban, hogy ezzel átszakadt egy gát.

Régi Hubi

“Mondhatjuk ezt, mert eddig csak országos bajnokságot nyertem, ahol biztos volt az arany, most szerencsére például száz pillangón sikerült becsúsznom a döntőbe, itt meg összejött az arany. Ezt tovább kell csinálni, nem szabad, hogy visszajöjjön a régi Hubi” – mondta a versenyző.

Még egy érem mára

A magyar küldöttségnek ez volt az ötödik aranya az olasz fővárosban, a szerdai napon született még egy magyar bronzérem is. Késely Ajna szerezte meg 400 méter gyorson.

Nem volt esélyes

A húszéves magyar versenyző – aki 2018-ban, Glasgow-ban ezüstérmes volt ebben a számban – 4:11.81 perccel hetedikként került a fináléba, ahol 4:08.00 perccel lett harmadik a német Isabel Marie Gose és az olasz Simona Quadarella mögött.

Címlapfotó: MTI/Czeglédi Zsolt