Váratlan, talán mondhatni ijesztő közjáték zavarta meg a Ryanair Poznanból Tel-Avivba tartó járatának útját. A gép a román légtér felett visszafordult, majd Debrecenben landolt. Végül éjfél után ismét a levegőbe emelkedhetett.

Gripenek kísérték le a repülőt

Mint beszámoltunk róla, 16:06 perckor egy Boeing 737-800-as típusú repülőgép érkezett a Magyar Légierő vadászgépeinek kíséretében a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre, biztonsági okokra hivatkozva. A Dehir beszámolója szerint A leszállást követően a repülőgép fedélzetén tartózkodó 148 utas, valamint a személyzet kiszállítása a protokoll folyamatok szerint megtörtént, így biztonságosan várakozhatnak a terminál épületben.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bombafenyegetés érkezett

A Honvédelmi Minisztérium az állami hírügynökséggel azt közölte, az utasszállító repülőgép bombafenyegetést kapott, Közlésük szerint a gép a román légtérből lépett be Magyarország légterébe. Ekkor a román légierőtől átvették a kísérési feladatot a Magyar Honvédség vadászgépei, és az utasszállítót a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre kísérték, ahol az leszállt. A Gripenek ezt követően visszatértek a kecskeméti bázisra.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem helyeztek el robbanószerkezetet a repülőn

A járat délután négy órakor landolt, s az átvizsgálásnak nyolc óra alatt lett vége. Az utasok addig a terminálépületben várakoztak. Mivel nem találtak semmit sem, így a Boeing éjfélkor visszatért Poznanba – olvasható a Civishír beszámolójában.

Hatalmas készültség mellett landolt

Nem maradt ki járat

Más járat nem maradt ki a debreceni reptéren, ugyanis a délutáni tel-avivi járat még a történtek előtt útnak indult, ezért civilek sem voltak nagy számban a légikikötőben – írta összefoglalójában az Index.

Ismeretlen indíték

A hatóságok egyelőre bővebb információt nem közöltek az esetről így azt sem tudni, ki és miért fenyegethette meg a járatot. Sőt: azt sem lehet tudni, hogy egy névtelen betelefonáló miatt történt a kényszerleszállás, vagy a hatóságoknak volt olyan információjuk, amely szerencsére tévesnek bizonyult.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció: Renatas Repcinskas/Shutterstock)