Újabb információk derültek ki a pécsi iskolásfiú tragédiájáról. Egy 18 éves, végzős gimnazista követett el öngyilkosságot a napokban, holttestre nem az iskolájában, hanem az egyik város melletti erdőben találtak rá. Tanárai és osztálytársai szerint nem volt előjele a megdöbbentő esetnek, a fiú nem volt magányos, jól érezte magát a közösségben.  

Egy erdőben találtak rá

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a múlt héten egy mindössze 18 éves végzős gimnazista fiú öngyilkos lett Pécsen. Először arról szóltak a hírek, hogy az iskolában történt az eset, de kiderült, hogy a város melletti erdőben találtak rá a fiatalemberre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt magányos

A fiatalember a belváros egyik legnevesebb gimnáziumának tanulója volt, és bár sokszor azt gondolják az emberek, hogy az öngyilkos hajlamot szinte mindig megelőzi a magány vagy a kirekesztettség, itt nem erről van szó.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Különcnek számított

Az elhunyt diák jó tanuló volt, barátkozott, azonban egy kicsit mindig is különcnek számított. Több barátjával is közeli viszonyt ápolt, sőt néhány nappal az öngyilkosságát megelőzően még közösen is mentek locsolkodni, illetve bálozni a fiatalok a Bors információi szerint. Így még érthetetlenebb, hogy mi vezetett a tragédiához.

„Pszichés-jellegű” betegsége volt

Az, hogy mi vezetett a végzetes elhatározáshoz, egyelőre pontosan nem tudni. Az ismerősei szerint a fiú régóta „pszichés-jellegű” betegséggel küszködött, de eddig kezelni lehetett és nagyon jól érezte magát az iskolai közösségben.

Az orvos és az igazgató is foglalkozott vele

A helyi információk szerint az iskola orvosa és az igazgató is személyesen foglalkozott a gyermekkel és nem voltak előjelei annak, hogy mire készül.

Közösen próbálták feldolgozni

Az osztálya tagjait is mélyen megrendítette a hír társuk elvesztéséről. A gimnáziumban elmaradt a hétfő reggeli első óra, a másodikban pedig közösen próbálták meg feldolgozni a traumát a tantermi keretek között a tanárok a diákokkal. A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretein belül vizsgálja a rendőrség.

Egy budapesti kislány tragédiája

Nemrég számoltunk be arról, hogy egy lány egy óbudai iskolában a nyakkendőjét használva próbálta meg eldobni magától az életét decemberben. Amikor megtalálták, ájultan feküdt az intézmény mosdójában. Azonnal mentőt hívtak hozzá.

A kislány meghalt

A szakszerű orvosi beavatkozás ellenére nem tudták megmenteni a diáklány életét. A rendőrség nyomozni kezdett foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt.

Ez lehet az oka a hasonló eseteknek

Egy pszichológus azt mondta, hogy sokszor arra vezethetők vissza az ilyen esetek, hogy az iskolában bántják a gyerekeket. A bajt tetézi, ha otthon sincs minden rendben. Az, ha valaki felakasztja magát, határozott szándékra utal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium – Forrás: Facebook.