Amint arról beszámoltunk, tragikus körülmények között elhunyt Ferenczy Boglárka, a budaörsi ifi kézilabda csapat kapusa. A mindössze 18 éves lány önkezével vetett véget az életének. A csapat és a helyi kézilabdaklub is megdöbbent a halálhír hallatán. Boglárkát szülőföldjén, Székelyudvarhelyen is gyászolják.

Nem ment el az edzésre

Hiába várta a csapat és az edzője a napokban Ferenczy Boglárkát, a 18 éves lány nem jelent meg az edzésén a budaörsi női kézilabdacsapatnál. Helyette sajnos csak a szomorú hír érkezett: többet már nem is lesz ott a társakkal, mert kedd este ­tragikus hirtelenséggel és tragikus körülmények között életét vesz­tette.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Tavaly nyáron igazolt Budaörsre

„Teljesen megdöbbentett a hír, egy éve igazolt hozzánk Bogi, nem volt semmi jele ennek, hogy esetleg ilyen hirtelen elveszítjük őt mi és a csapattársai” –mondta a tragédia után Meló Ádám, a Budaörs Handball ügyvezetője.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Pszichológus segít a csapatnak

A budaörsi klub ügyvezetője azt mondta, mind az ifjúsági csapatot, mind a felnőttekét nagyon megviselte, az ifik meccsét el is halasztották.  A játékosoknak, a csapatnál dolgozó pszichológus próbál segíteni. „Különös figyelmet fordítunk most azokra, akik a legközelebb álltak Bogihoz” – mondta Meló Ádám.

A felnőttekkel is játszott

Ferenczy Boglárka az ifjúsági első osztály és az NB II mellett alkalomszerűen már a honi élvonalbeli bajnokság előkelő hatodik helyét elfoglaló felnőttegyüttesben is lehetőséget kapott, ebben az idényben két meccsen került be a keretbe – írja a sportal.hu.

Életvidám lánynak ismerték

„Az utánpótláshoz tartozott teljes jogúan, a felnőttek között keveset szerepelt, amikor találkoztunk vele, életvidám lányt ismertünk meg benne, akinek voltak célja. Akadémiákon sportolt előttünk is, ez is mutatja, hogy milyen tehetséges lány volt, állt előtte jövő a kézilabdában, elhivatott volt a sportág felé. A klub hivatalos formában is tájékoztatta a történtekről a közvéleményt” – mondta a klub ügyvezetője.

A csapat közölte a tragikus hírt

„Együttérzésüket érezzük, ezért a részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A Budaörsi Kézilabda Család nevében a hozzátartozók fájdalmában osztozunk, mellettük állunk a nehéz időkben. Bogi emlékét szívünkben őrizzük, nyugodjon békében!” –írta a csapat szerda délután.

Megemlékezést tartanak

Meló Ádám azt mondta, a budaörsiek egy gyertyagyújtással szeretnének megemlékezni egykori játékosukról. De csak a temetése után, amely szülőhelyén, Székelyudvarhelyen lesz.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Boglárka pályafutása

Ferenczy Boglárka Székelyudvarhelyen sajátította el a kézilabdázás alapjait, hat évvel ezelőtt igazolt Magyarországra, először a Nemzeti Kézilabda Akadémiára. Kettős játékengedéllyel szerepelt a Nagykanizsa színeiben is, majd két éven át Ferencváros játékosa volt. Később ugyancsak kettős játékengedéllyel erősítette a Tempo KSE és a Budakalász csapatait, aztán tavaly augusztusban igazolt Budaörsre. Amikor a fővárosba költözött, a szülei is vele tartottak, így nem volt egyedül.

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Kiemelt kép: Ferenczy Boglárka – Forrás: budaorshandball.hu / Pozsonyi Roland