A Várkert Bazár szabadtéri kiállítása Nemes Nagy Ágnes verseit idézi meg, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum tárlata Lukáts Kató élteművét mutatja be. A Millenárison Világraszóló magyarok műveivel ismerkedhetünk. Az A38 hajón a Hiperkarma Valentin-napi ráadás koncertje várja a rajongókat, a Házasság Hete alkalmából Szentendrén a párkapcsolat-ápolásról hallhatunk elgondolkodtató előadást.

Lélegzetnyi végtelen a Várkert Bazárban

A szabadtéren felállított kiállítási elemek között végig sétálva meghatározó pillanatok és benyomások kerülnek elő Nemes Nagy Ágnes művészetéből. Megidézett versei mellett kirajzolódnak magánéletének motívumai, tanári és szerkesztői működése, valamint pályatársainak véleménye a költészetéről.

Nemes Nagy Ágnes életműve

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Tanulni kell a fákat

Megismerhető Nemes Nagy Ágnes környezettel kapcsolatos érzékeny szemlélete is: a költő az emberi érzések mellett a természet új perspektívába helyezésére is buzdított, hirdette, hogy tanulni kell a fákat.

Lukáts Kató életműkiállítása Óbudán

Az Art déco egyik legjelesebb magyar mesterének, Lukáts Kató grafikus művész alkotásaiból nyílt kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A tárlaton bemutatásra kerül a művész kortalan motívumvilága, stílusának és technikájának különböző árnyalatai, művei.

Emlékezetes könyvillusztrációk

Mesebolt és Aranyecset

Lukáts Kató tervezői munkái között bankjegyek, bélyegek és bútordekorációk is megtalálhatók. Különleges és egyedi csomagolástervei mindig ugyanolyan kreativitással érzékeltették a csomag tartalmát, ahogy könyvillusztrációi, képeslapjai is tökéletesen visszaadják a mű korhű hangulatát és költőiségét is.

Világraszóló magyarok, világraszóló találmányok

2022 februárjától élményalapú, interaktív kiállítás vár a Millenárison. Felfedezhetünk, megismerhetünk, kipróbálhatunk olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak.

Interaktív élmények

Álmok álmodói

Az Álmok álmodói kiállításon olyan tudományos és technikai vívmányokat mutatnak be, amelyek felfedezői, megalkotói között szép számmal találhatók a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. Kíváncsi felfedezők, akik új földekre léptek, mérnökök, akik megépítették ötleteiket, tudósok, akik az univerzum rejtelmeibe férkőztek. Megmutatták a világnak, amit még csak ők láttak addig, vagy amiről csak ők álmodták még, hogy lehetséges.

Hiperkarma Valentin-napi koncert az A38 Hajón

A február 16-án az A38 Hajón megrendezésre kerülő Valentin-napi ráadás-koncerten sok más érdekesség – és persze a kihagyhatatlan alapslágerek – mellett egy kis időre a Hiperkarma megidézi a hatvanas évek szerelmetes hangulatát.

A hatvanas évek szerelmes hangulata

Jóember

A Hiperkarma koncertjére eljön a Jóember, aki nem megy el, valamint kapható lesz Bérczesi Róbert NAPLÓÉVKÖNYV című frissen megjelent regénye is, amely egy kalandos és részletekbe menő leírása a frontember 2021-es – és ebben az évezredben első drogmentes – évének, és amelyet a szerző a koncert után kérésre dedikál is

Párkapcsolat-ápolás a hétköznapokban – a Házasság Hete Szentendrén

Az előadók, Kigyóssy Örs és Kigyóssy-Bózsó Andrea tizenhét éve házasok, öt gyermek szülei, mindketten képzésben lévő pár- és családterapeuták. Együtt párokat kísérnek, párkapcsolat témában előadók, jegyesoktatók és párkapcsolati műhelyek szervezői. Részt vettek a párkapcsolatokat segítő és gazdagító KétIgen Alapítvány létrehozásában, a programok kidolgozásában, ezenkívül előadóként és mentorpárként is kísérik a műhelyeket. Andi lelkigondozóként kísér felnőtteket egyéni önismereti munkájukban, női csoportokat vezet. Örs építész, mentálhigiénés szakember képzést végzi, egyéni és csoportos keretekben segít másoknak közelebb kerülni önmagukhoz.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: facebook/varkertbazar