Kutyája és szomszédja mentette meg Norbi életét augusztusban, miután a fitnessguru szentendrei házuk előtt kapott stroke-t. Rubint Réka sírva emlékezett vissza arra, hogy Norbi hogyan küzdött az életéért, mielőtt megérkezett hozzá a segítség.

Stroke-t kapott Norbi

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, augusztus végén Schobert Norbi stroke-t kapott, miután a futásból kutyájával hazatért. Rubint Réka mai napig nem érti, hogy miért nem hallgatott a megérzésére amikor férje a telefonja nélkül indult futni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kapuban feküdt

Réka érezte, hogy valami nem stimmel, amikor látta, hogy Norbi már másfél órája nem ért haza, de elhessegette magától a sötét gondolatokat. Norbi felesége aznap reggel miközben a futópadon edzett, Norbi már akkor hosszú ideje feküdt magatehetetlenül a szentendrei házuk kapujában.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Magatehetetlen volt

„Volt bennem egy rossz érzés, mert nem tudtam pontosan, hogy mikor ment el Norbi futni, de eltelt vagy másfél óra. Azt éreztem, hogy már haza kellett volna érnie, de elhessegettem ezt a gondolatot. Utólag már tudom, hogy ekkor már fél órája feküdt a garázs előtt magatehetetlenül” – kezdte Hajdú Péter műsorában Rubint Réka.

Küzdött az életéért

Réka később a biztonsági kamera felvételein nézte végig férje emberfeletti küzdelmét az életéért.

Nem tudott beszélni

„Csöngetett a szomszéd, ott volt nálunk a segítségem, őt kértem meg, hogy nézze meg ki az. Egy pillanat múlva jött be újra azzal, hogy nagy a baj, Norbi rosszul van. Azonnal futottam kifelé és láttam, hogy a szomszéd már felültette őt a kerítés mellé. Nézett rám értetlen arccal, és láttam, hogy lóg a jobb lába és a jobb karja. Nem tudott beszélni”

Mentőhelikopter jött Norbihoz

A mentők nagyon hamar, percek alatt kint voltak, majd jött a mentőhelikopter is, hiszen stroke esetén a legfontosabb az időfaktor. „A házunk be van kamerázva, onnan tudjuk, hogy Norbi addigra már 45 percet feküdt magatehetetlenül. Látszik, hogy megérkezik a házhoz futva. Majd próbálta beütni a kódot, de nem emlékezett rá” – mondta a fitnesslady a Frizbi című műsorban.

Elfelejtette a kódot

„Többször próbálta, majd az látszik, ahogyan a feje bal oldalát elkezdi nyomogatni. Majd megtámasztja a jobb vállával a falat, de elvesztette a támasztékot és összezuhant a fal mellett” – mesélte Norbi felesége.

Nem tudott segítséget kérni

Norbi életét végül a hazaérkező szomszéd, illetve a család kutyája mentette meg. Hacsi érezte, hogy baj van és ösztönösen cselekedett. Norbi olyan szerencsétlen helyen esett össze, hogy a sövénytől nem is láthatta a testét senki, aki arra járt. Mozgatta a bal kezét és a lábát és nézte a pulzusát, de kiabálni nem tudott, hiszen a beszédközpontja sérült.

A kutya jelzett a szomszédnak

„Negyvenöt perccel azután, hogy rosszul lett, hazajött a szomszéd, és a Norbi észrevette. Próbálta tolni magát az út felé, de a szomszéd már a kapuján belül volt és éppen készült bezárni az elektromos kaput. A kutyánk érezte, hogy baj van és beállt a fotocella és a fal közé. Ezért jött vissza szomszéd és így látta meg Norbit”.

Réka anyja tavasszal halt meg

Schoberték életében az idén nem ez volt az egyetlen tragédia. Tavasszal Réka édesanyja, szintén Norbiék szentendrei házában lett rosszul. Az idős asszony az udvaron esett össze, hozzá is mentőhelikopter érkezett, de az ő életét már nem tudták megmenteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

El tudott búcsúzni tőle

Rubint Réka szintén Hajdú Péter műsorában mesélt arról, hogy miután édesanyja élettelen testét behúzták a garázsba, hogyan búcsúzott el tőle. Ezt a cikket ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Schobert Norbi és Rubint Réka a kórházban – Forrás: Facebook