Négy gyermeke volt annak a nőnek, akit pénteken halálra vert a párja Budapesten, a Hős utcában. A szomszédok szerint a Andrea és Attila között mindennaposak voltak a balhék, nemcsak otthon, hanem az utcán is veszekedtek.  

Gyilkosság a Hős utcában

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, pénteken halálra verte 47 éves élettársát egy 39 éves férfi a budapesti Hős utcában. A páros az év elején döntött úgy, hogy megpróbálják a közös életet, de ismerőseik szerint ez nem volt jó ötlet.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utcán balhéztak

A környéken lakók szerint Attila és Andrea sokat voltak az utcán, de nem éppen békességben sétálgattak. A beszámolók szerint a gyerekek sokszor inkább átmentek az utca túloldalára, ha észrevették őket, mert állandóan kiabáltak egymással, és nem ritkán mások szeme láttára járt el a férfi keze.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Menjen fel a lakásba

Az egyik környéken élő nő férje péntek reggel éppen munkába indult, amikor Attila az utcán megállította. „Azt mondta az uramnak, hogy menjen fel a második emeleti lakására, nézze meg Andit, mert meghalt. Ez az ember nem normális, az biztos”.

Halálra verte

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a pár veszekedett, Attila pedig annyira megverte Andit, hogy belehalt a sérüléseibe.

Helyszínelnek a rendőrök a gyilkosság után

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Nyomozás indult

A rendőrség halált okozó testi sértés címen indított büntetőeljárást, de előfordulhat, hogy a nyomozás előrehaladtával az ügyet átminősítik emberöléssé.

Nem illettek össze

Attila az év elején költözött Andrea lakásába, és hiába próbálták egymást boldoggá tenni, a személyiségük nagyon nem passzolt.

4 gyermeke volt a nőnek

„Andinak három felnőtt fia van, illetve egy kislánya, akit nevelőszülők gondoznak. Szegény nő mindig is jó munkára vágyott, de nem adatott meg neki egy olyan karrier, amilyenre minden normális ember vágyik” – mondta az áldozat egyik ismerőse a Borsnak.

Késelés 2016-ban

Budapesten, a Hős utcában mélyszegénységben élők és drogosok élnek főként. Az elmúlt években több bűncselekmény is történt. 2016 januárjában az egyik háztömb lépcsőházban késeltek meg egy embert. A támadó előbb megverte, majd többször is megszúrta a férfit.

Gyakoriak a bűncselekmények

2015 áprilisában lövöldöztek, júniusban pedig lopás miatti gázrobbanás volt a sokak által csak drogos gettónak tartott zónában, ahova a mentők is csak rendőri kísérettel mernek bemenni – de 2014 novemberében is történt egy szintén életveszélyes késelés és lakástűz a Hős utcában.

Felszámolják a gettót

Az önkormányzat korábban arról döntött, hogy felszámolják a Hős utcai gettót. Idén áprilisban a kerület alpolgármestere azt mondta, a Hős utca 15/A-B két háztömbjében eredetileg lakó mintegy 150 család és 150 tulajdonos közül az önkormányzati lakások bérlőit elhelyezték máshova, a tulajdonosok nagy részével pedig megállapodtak. 

Kiemelt kép: rendőrök helyszínelnek a gyilkosság után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán