Hatalmas utat tett meg azt követően, hogy közvetlenül születése után kritikus állapotban volt. Édesanyja azt mondta, „ha már ez a kissrác megszületett és minket választott szüleinek, akkor megpróbálom a lehető legtöbbet megadni neki”.

Nem reménykedtek az orvosok

A történtek miatt az orvosok nem adtak sok esélyt Nimródnak és szembesítették a családot a jövendőbeli kilátásokkal. Viszont Nimród a várakozásokon felül teljesít. Ő lát, hall, ért és beszél. Vagyis mindent csinál, amire az orvosok szerint az esély egyenlő lenne a nullával. Ez pedig a folyamatos fejlesztéseknek köszönhető. – derül ki az ATV Heti napló című műsorának összeállításából.

Pörgős mindennapok

Él egy háromtagú család a Veszprémhez közeli Szentkirályszabadján. A család egy több generációs családi házban kialakított, egy szobás lakásban él. Hárman alszanak itt: az Anyuka, az apuka és a kicsi Nimród, aki betegsége miatt éjjel-nappal állandó figyelmet igényel. „Nekünk nagyon pörgősek a mindennapjaink” – fogalmazott az édesanya, Viszló Edina.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem olyan, mint amilyennek egy újszülöttnek lennie kellene

Nimródot nagyon várták a szülei. A terhesség alatt minden rendben ment, majd a szülés napján Edina azt érezte valami nem stimmel. Nimród abbahagyta a mozgást a pocakban. A vajúdás csupán négy óráig tartott, és mikor Edina a kezébe fogta kisfiát, azt érezte: Nimród nem olyan, mint amilyennek egy újszülöttnek lennie kell. Ő maga is egészségügyi dolgozó, diplomás ápoló.

Nyakára tekeredett a köldökzsinór

A megérzései nem csaltak. Az orvosok ekkor még nem vettek észre semmi különöset. Pár óra múlva viszont Nimród egymás után többször is agyvérzést kapott a születésének napján, ami minden létfontosságú területet elért. Intenzív osztályra került. A szülők mára tudják, hogy a köldökzsinór a kisfiú nyakára tekeredett és ez okozta a későbbi agyvérzéseket.

Egy hetet a fővárosban töltenek

„Minden hónapban egy hetet Budapesten töltünk, ahol most már van egy fix lakás, amit mindig lefoglalunk, amikor megyünk. Általában vasárnap felmegyünk, férjem felvisz bennünket, ott kipakolok, berendezkedünk. Ő hazajön, dolgozik a héten, mi pedig ottmaradunk Nimróddal a fejlesztéseken. Pénteken aztán feljön értünk Budapestre és akkor együtt jövünk haza” – magyarázta az édesanya.

Jakuzzi segít az izületek ellazításában

Edina azt mondja, hogy az Alma Együttes segít a leginkább ellazítani kisfiát és ez nagyon fontos. Nimród izmai ugyanis merevek. 1,5 évvel ezelőtt Csehországba utaztak egy izomlazító műtétre, mert ezt a beavatkozást itthon nem támogatja a TB. Bár a műtét jól sikerült, Nimródot naponta többször is masszírozni kell. Illetve jakuzziztatni. Az előszobában egy forró vizes, mobil jakuzzi áll, aminek használata nagyon sokat segít az ízületeknek. A család a jakuzzit egy vállalkozótól ajándékba kapta, aki Nimród Facebook-oldalán találkozott a kisfiú történetével.

Nehéz döntés

Azt az oldalt ma már 400-an követik, de anno Edina nehezen vette rá magát a közösségi oldal létrehozására. „Azért volt nehéz, hogy egy Facebook-oldalt létrehozzunk, mert valahol én azt éreztem, hogy kicsit a büszkeségünk is fel van azáltal adva, hogy úgymond a nagy nyilvánosság elé kitárulom azt, hogy mi nem vagyunk olyan helyzetben, hogy a Nimródnak mindent meg tudjunk adni” – magyarázta.

Sorra szervezik a gyűjtéseket

Kezdetben félt belevágni a Facebook-oldal létrehozásába, de aztán látta mennyi segítséget és szeretetet kapnak a követőktől. Edinát azóta pedig mintha kicserélték volna. Leküzdötte a félelmét és sorra szervezik a gyűjtéseket Nimródért a vidéki nagyvárosokban.

A kórházban kapcsolódik ki

Edina egyszerre próbál anyuka, feleség, terapeuta és Nimród legjobb barátja lenni. Ráadásul heti 20 órában a balatonfüredi szívkórházban is dolgozik nővérként, tehát amikor Anikó nem Nimród mellett van, ő akkor is ápol. Számára viszont akkor a kórházi munka a kikapcsolódás. Olyankor férje vigyáz a kisfiúkra.

Megrendítő vallomás

Edina szerint egyfajta túlélési ösztön aktiválódott benne, amikor az orvosok a lehető legrosszabbra is felkészítették őket. Abban a pillanatban azt mondtam, hogy ha már ez a kissrác megszületett és minket választott szüleinek, akkor megpróbálom a lehető legtöbbet megadni neki – emlékezett vissza.

Ezt a videót édesanyja tette közzé, ahogy Nimród éppen terápiás gyakorlatot végez

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)