Csak húsvét után lépnek életbe a lazítások, vagyis akkor módosul a kijárási tilalom időszaka és a boltok nyitvatartása is. Most már biztos, az iskolák és az óvodák április 19-én nyitnak.

Húsvétkor sincs lazítás

A járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb kihívás elé állítja az országot. A jelenlegi számok mellett, semmilyen nyitás nem lehet. Mindenkit arra kérünk, hogy a húsvéti ünnepek időszakában is tartsa be a jelenlegi szabályokat – mondta Gulyás Gergely rendkívüli sajtótájékoztatóján. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

2,5 millió beoltott után jöhet a lazítás

„Az Operatív Törzs hosszan tárgyalt a gazdasági élet szereplőinek javaslatáról. Változtatásra akkor van lehetőség, ha átlépjük az oltások tekintetében a 2,5 milliót. Ez a húsvétot követő néhány napban meg fog történni” – jelentette Gulyás Gergely péntek délután.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Nincs lehetőség a lazításra

A miniszter elmondta, hogy a jelenlegi számok mellett semmilyen nyitás nem engedhető meg. Az érvényben lévő szabályokat mindenki tartsa be.

Húsvét után változnak a szabályok

Húsvét után néhány nappal, vagyis a 2,5 millió beoltott után a következő szabályok lesznek érvényben.

Boltok, kijárási tilalom

Az üzletek hajnali 5-től 21:30-ig lesznek nyitva, a kijárási tilalom 22:00 és 05:00 között lesz. Valamennyi bolt kinyithat, négyzetméteres szabályozás lesz, és a szolgáltatások pedig a március 8-a előtti állapot lép életbe – mondta Gulyás Gergely.

Iskolák, óvodák nyitása

Az operatív törzs úgy döntött, április 19-én nyitnak az iskolák és az óvodák. Addig beoltják a pedagógusokat.

Tanárok oltása

A tanárok oltása április 1-jén kezdődik, és a számítások szerint bő egy hét alatt megkaphatják a vakcinát a regisztrált pedagógusok.

Sms-ben hívják a pedagógusokat

Az első ütemben sms-ben kapnak majd értesítést a pedagógusok, valamint a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozók az oltás helyéről, illetve időpontjáról. Elsőkörben azok kapnak majd behívó sms-t, akik március 24 előtt regisztráltak, őket már a jövőhéten elkezdtik behívni az oltópontokra.

Ijesztőek a számok

“Az elmúlt napon a koronavírus miatt 275-en haltak meg, 11 823 beteget kezelnek kórházban, 1480 – an vannak  lélegeztetőgépen” – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni. 

Kiemelt kép: sor a Premier Outletben a boltzár előtt – Forrás: bpk