A fiatal színész pontosan egy éve vesztette életét a saját otthonában, füstmérgezés következtében. Babicsek Bernát szerettei azóta sem tudják feldolgozni az imádott fiú elvesztését, naponta többször is kijárnak hozzá a temetőbe, és a megégett holmijaitól is képtelenek megválni.

Elektromos meghibásodás történt

A harmonikaművészként is ismert Bernát tavaly szilveszter éjjelén hunyt el füstmérgezésben, amit egy elektromos meghibásodás okozott. A mai napig folyik a nyomozás, halálának felelőse és pontos körülményei még mindig vitatottak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az igazukért harcolnak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a művész szülei ügyvéd segítségével harcolnak az igazukért, és továbbra sem tudják elfogadni, feldolgozni, ami történt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Nagyon fáj a hiánya”

„Nagyon fáj a hiánya, nem lehet semmivel kifejezni, hogy mennyire. Még mindig nem tudtunk túllépni a tragédián, ugyanúgy érzünk, mintha csak tegnap ment volna el, hiába telt már el egy év – nyilatkozta a Blikknek Bernát édesanyja, Márta.

Borzasztóan teltek az ünnepek

„Az ünnepek is borzasztóan teltek nélküle, akárcsak ezek a napok. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, miért vette el őt tőlünk a sors. Pont akkor, amikor elkészült a háza, és színészként is sikerült magát annyira felküzdenie, hogy biztosítva volt a megélhetése” – fűzte hozzá az asszony.

Naponta kijárnak a sírhoz

A szülők naponta kijárnak fiuk sírjához. Bernát édesapja reggel hét órakor a temetőben kezdi a napot, ahol gyertyát gyújt, de sokszor este is kimegy. Az édesanyja szintén úgy intézi a dolgait, hogy legalább naponta egyszer meg tudja látogatni a fia sírhelyét. „Úgy érezzük, muszáj kimennünk hozzá, hogy ne legyen egyedül” – mondta az édesanya.

Együtt emlékeznek rá

„A halála évfordulóján nálunk gyűlünk össze a közeli barátokkal, majd együtt megyünk ki a sírjához, elsején pedig mise lesz érte a templomban. Ebben a borzasztó tragédiában kis vígaszt nyújt nekünk, hogy látjuk, rajtunk kívül mások is látogatják, mindig van kint egy szál virág vagy mécses” – árulta el a család.

Kiállítást és emlékműsort szerveznek

Bernát barátai és az itt lakók is folyamatosan megemlékeznek a tehetséges művészről. A névnapjára szerveznek egy kiállítást és emlékműsort, január 28-án pedig a Turay Ida Színházban átadják a Babicsek Bernát-díjat. A díjazott kiválasztásábana család is részt vett.

Nem lesz kiállítóhely az otthonából

A szülők korábban szerettek volna a színész solymári otthonában is egy kiállítást a harmonika-gyűjteményéből, ám ezt az ötletet végül elvetették. „Beláttuk, hogy nem jó ötlet közszemlére tenni Bernát otthonát. Ezt a kiállítást majd nyáron egy másik helyszínen szervezzük meg egy hét erejéig” – mondták a szülők.

Üresen áll

A ház egyébként azóta elkészült, a megtört apa és Bernát testvére szépen rendbe hozta. Minden kormot leszedtek, valamint újra vakolták és festették az épületet. A ház üresen áll, mert a bútorokat ki kellett dobni a tűz után.

Nem dobják ki a ruháit

„Bernát harmonikái a házunkban vannak, az összeégett, kormos ruháit és egyéb dolgait pedig dobozokban a garázsban tároljuk. Tudom, hogy használhatatlanok, de nincs szívem és erőm ahhoz, hogy kidobjam őket” – tette hozzá sírva Márta asszony. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Babicsek Bernát. Fotó: archív