Immár a rendőrség megerősítette: február 21-én megtalálták az eltűnt vértesszőlősi családapa földi maradványait. Nagy Kálmán még január 20-án, pénteken este tűnt el, azóta keresték.

Bokros területen találtak rá

„12 óra 10 perc körül érkezett állampolgári bejelentés, hogy Vértesszőlős külterületén a kerékpárút és a vasúti sínek közötti bokros területen egy holttestet találtak. A kiérkező orvosszakértő idegenkezűségre utaló körülményt nem állapított meg a helyszínen” – áll a közleményben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hetekkel ezelőtt meghalt

A halál körülbelül 2-3 héttel ezelőtt következhetett be. Az elhunyt személy felnőtt férfi, akinek a ruházata teljesen megegyezik a január 20-án Vértesszőlősről eltűnt 52 éves személy ruházatával – tették hozzá.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Január 20-án tűnt el

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy Nagy Kálmán január 20-án, pénteken este tűnt el Vértesszőlősről. A családja úgy tudta, hogy az 52 éves családfő egy céges rendezvényre megy, ám kollégái szerint már reggel lemondta az utat.

Telefonját sem vitte magával

Nagy Kálmán az időjáráshoz képest vékony öltözetben, sportcipőben, farmerben és bőrdzsekiben indult útnak. Ráadásul a személyes iratait és telefonját sem vitte magával.

Fel akart mondani

Az eltűnés hátterében nem állt családi konfliktus. „Apa nem volt labilis vagy beszámíthatatlan állapotban az eltűnésekor, de az elmúlt időszakban lehangolt volt. Sok volt a munkahelyi stressz, és fel akart mondani – mondta a férfi eltűnése után Szűcs-Nagy Nikoletta, Kálmán lánya. 

Sokan keresték 

Nagy Kálmán eltűnése után a rendőrség, barátai és családtagjai is keresték. A speciális mentők is bekapcsolódtak a férfi felkutatásába. Az első információk szerint a vértesszőlősi férfi feltehetően vonatra szállt, majd Tóváros megállónál leszállhatott. A kutyás keresőcsoport Tóváros megállónál, egy fatelepnél fogott nyomot.

A MÁV kamerafelvételei

A korábbi nyomok alapján Kálmán a fatelep környékén maradt, vagy ugyanezen az útvonalon visszautazott Vértesszőlősre, de az sem kizárható, hogy tovább utazott Tata, esetleg Komárom, Győr irányába. A további kutatáshoz a MÁV felvételeire is szükség volt. 

Mégsem szállt vonatra

„A rendőrség a MÁV vonatkamera felvételeket áttekintette, de nem erősítette meg azt, hogy Apa vonatra szállt volna. Marad az, hogy gyalog indult útnak. Így a keresése főként Vértesszőlős környékén folytatódik, beleértve a vizes területeket, tavakat” – írta a lánya a közösségi oldalán.

A magánkeresést már befejezték

Szűcs-Nagy Nikoletta azt írta, a család már nem szervez kereséseket barátokkal, ismerősökkel, keresőcsapatokkal, hiszen már több, mint 2 hét telt el az eltűnése óta, kihűltek a nyomok. Azonban a végsőkig bíztak abban, hogy élve viszontlátják szerettüket. 

Vége a reménykedésnek

Sajnos nincs tovább, a családapa holttestét egy hónappal az eltűnése után a vasútállomás közelében lévő bokros területen találták meg. A szomorú hírt lánya osztotta meg ismerőseivel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/Velencei-tavi Speciális Kutató-mentők