Csőtörés miatt akadozik a vízellátás Budapesten. A 16. kerület egyes részein lajtoskocsikkal hordják a lakóknak az ivóvízet.

Jelentős vízhiányt és víznyomáscsökkenést tapasztalhatnak ma Budapest 16. kerületében, azon belül is Árpádföldön, Cinkotán és Ilonatelepen, jelezte a Fővárosi Vízművek.

Keddem délután eltörött egy 500 mm átmérőjű medencetöltő vezeték a Szabadföld út-Cinke utca kereszteződésében. Ez a vezeték tölti fel a 16. kerület jelentős részének vízellátását biztosító ilonatelepi gépházat és medencét.

A törött vezeték feltárása, kiemelése és az új vezeték beüzemelése jelentős területen okoz vízhiányt, ezért a munkálatok idején Árpádföldön, Cinkotán és Ilonatelepen mozgó lajtos kocsik segítségével juthatnak ideiglenesen ivóvízhez a lakók.

A csatornatörés feltárásakor kiderült, hogy az 1974-ben fektetett vezeték több szakasza is cserére szorul, négy, összesen húsz méter hosszan húzódó szál helyére fektetnek szerdán gömbgrafitos öntöttvas csöveket. Az első két csövet a Vízművek tájékoztatása szerint szerda kora reggelre már be is fejezték.

Kiemelt kép: illusztráció