Késsel akart rabolni egy nő Alsónémediben. Az útonálló úgy tett, mintha bajban lenne, de amikor az autós megállt, kést tartott a nyakához, és pénzt követelt tőle.

Nem ijedt meg

A sofőr azonban nem ijedt meg, kicsavarta a kést a nő kezéből. Később a rendőrökkel együtt egy közeli erdős területen találták meg a támadót, akit őrizetbe vettek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kápét követelt

Először nem tudtam, mit akart, és már rakta is ide a kést, hogy adjak neki kápét – mondta az RTL-nek a sofőr, aki próbálta megakadályozni, hogy elmeneküljön, de nem sikerült neki. A sofőr azt hitte, bajban van a 22 éves nő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Albérletre kellett

Bajban is volt, azért akarta kirabolni a férfit, mert nem volt pénze albérletre, hiába dolgozott egy gyárban. Még nem dőlt el, hogy vádat is emelnek a fiatal, büntetlen előéletű nő ellen. – írta az Index.hu

Az RTL.hu tudósítása

Egy elcsípett poszt

Ahogy arról korábban a Kékvillogó.hu is beszámolt, egy helyi csoportban keringő posztot csípett el egy örkényi rendőr: pici lányával a karjában utazó apát raboltak ki a vonaton. Villant a kés – „ugye nem akarsz bajt?” felkiáltással, majd gazdát cserélt kétezer forint – írta meg a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, stílszerűen a Facebook-oldalán.

Tartozást akartak behajtani

Mint kiderült: a férfin testvére állítólagos ötezer forintos tartozását akarták behajtani, elutasítását pedig rosszul tűrték az ismeretlenek.

Gyermeke miatt aggódott

A penge láttán, az üres vasúti kocsiban ülő az apa, leginkább gyermeke miatt aggódva, átadta a nála lévő kétezer forintot. A támadók szerencsére megelégedtek ennyivel, zsebre vágták, majd elszeleltek.

Riasztotta kollégáit a rendőr

A közösségi médiában terjedő bejegyzést kiszúró rendőr riasztotta kollégáit, néhány órával később pedig már társaságukban tudhatták a késes párost.

Tagadták a kés használatát

A kecskeméti férfi és örkényi társa tagadták a bökő használatát, állították: ők nem erőszakoskodtak, nemes egyszerűséggel kérték és kapták a pénzt. Az ügyészség és a bíróság a dabasi rendőrökkel értett egyet, amikor rablás miatt letartóztatták a támadókat.

Posztolás helyett telefonhívás

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a közösségi médiában posztolás nem mindig jut el hozzájuk. Gyorsabban tudják a tetteseket kézre keríteni, ha a jelzés direktbe érkezik hozzájuk. A 112 segélyhívó e célt szolgálja: ne hagyja, hogy ami Önnel, az esetleg másokkal is megtörténhessen! Hívja a 112-t, mi segítünk! – írta a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: police.hu