Egy biztonsági őr próbálta megmenteni annak a háromgyermekes édesanyán az életét, aki vasárnap kiugrott a 8. emeletről. A férfi azt mesélte, az asszony egyik gyermeke a sérült nő felett sírt, a másik pedig utána akart ugrani az erkélyről. 

Tragédia Nyíregyházán

Amint arról beszámoltunk, vasárnap egy társasház nyolcadik emeletéről vetett ki magát egy háromgyermekes édesanya Nyíregyházán, az Ungvár utcában. Egy ott dolgozó biztonsági őr figyelt fel a zajra és a sokkos állapotban lévő gyerekekre, akik kétségbeesetten szólongatták az anyukájukat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem élte túl a zuhanást

A szomszédok igyekeztek a gyerekeket megnyugtatni, közben a biztonsági őr mentőt hívott, a kiérkezésükig a diszpécser utasításait követve próbálta megmenteni a nő életét, de hiába, nem élte túl az elszenvedett súlyos sérüléseket. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Puffanást hallott

„Éppen kint voltam az épület előtt. Ekkor hallottam egy hatalmas, tompa puffanást, olyan volt, mintha ledobtak volna valamelyik emeletről egy krumplis zsákot. A puffanást ezután nyöszörgés, illetve nem sokkal később gyereksírás követte, így közelebb mentem. Ekkor láttam, amint egy hasán fekvő női test fölé hajol egy gyerek, aki sír, de közben szólítgatja is az anyját…” – mondta a szon.hu-nak a biztonsági őr. 

A másik gyerek az erkélyen volt

„Akkorra nyilvánvalóvá vált, hogy a nőnek el van törve az összes végtagja, és az arca is csupa vér volt.  A nyolcadik emeleti erkélyen kint állt egy másik gyermek, szerintem az anyja után akart ugrani. Azonnal rászóltam, hogy menjen vissza a lakásba, hála istennek be is ment” – mesélte Szabó Krisztián. 

Hívta a 112-t

A férfi ezután azonnak tárcsázta a 112-es segélyhívót, majd követte a mentők utasításait, de a nő a mentők kiérkezése előtt meghalt.

Külföldön dolgozik a férje

„Ezalatt a nő egyik szomszédja lejött a gyerekért, természetesen ekkor már szinte az összes erkélyen kint álltak a lakók”. A biztonsági őr azt mondta, a nőnek volt egy másik gyereke is, a férje pedig Németországban dolgozott, ott talált munkát.

Egy hete költöztek a lakásba

„A család úgy egy hete költözött ide a 4. szám alá, egyszer-kétszer láttam csak őket, rendes családnak tűntek, fogalmam sincs, mi vezethetett ahhoz, az édesanya három gyermeke mellől levesse magát a mélybe. Azt is hallottam, hogy Kárpátaljáról menekültek Nyíregyházára, a nő tökéletesen beszélt magyarul”

A nagyszülőkhöz kerültek a gyerekek

A gyerekek, a tragédia után Vásárosnaményba, a nagyszülőkhöz kerültek. A haláleset körülményeit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

Meghalt a fiatal focista

Múlt csütörtök óta ez volt a 4. haláleset, amely azért történt, mert az áldozatok lezuhantak a magasból. Szombat reggel Székesfehérváron, a 7. emeleti erkélyről zuhant le egy fiatal férfi. Később kiderült, hogy egy focista az áldozat, aki a jelenlegi adatok szerint véletlenül esett ki az erkélyről. 

Tragédia Újbudán

Szintén szombaton, Budapesten, a 11. kerületben, egy 31 éves férfi ugrott le a 9. emeletről. Feltehetően szándékosan vetett véget az életének. 

Búcsúlevelet hagyott

Ugyanez történt Budapesten, múlt csütörtökön, az Örs vezér terénél. Egy idős férfi vetette ki magát az ablakon. Ő búcsúlevelet is hagyott, rokonai szerint súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció