Igazi rémálom, amikor arra leszünk figyelmesek, hogy nem tudjuk kinyitni az autónk ajtaját. Ilyenkor kár próbálkozni házi praktikákkal, mert azzal csak rontunk a helyzeten és a későbbiekben kihívott szerelő dolgát is megnehezítjük. Érdemes tehát rögtön szakemberhez fordulni, aki rövid időn belül megoldja a problémát. 

A roncsolásmentes zárnyitás egyik alapfeltétele a zár típusának meghatározása. Normál és úgy nevezett reteszes fajták is léteznek, amik több dologban is különböznek egymástól. Például abban, hogy miként kell kinyitni őket, ha a kulccsal vagy távirányítóval nem működnek. Nézzük, mi a különbség a két nyitási mód között! 

Normál autózárak nyitása 

Többek között azért sem szabad nekiesnünk különböző eszközökkel az autózár feltörésének, mert nem mindegy milyen zárról van szó. Alapvetően kétféle típust különböztethetünk meg: az egyik a normál, a másik pedig a reteszes változat. Mindkettőnek megvannak a sajátos jellemzői, amiből kifolyólag a nyitásuk sem történhet ugyanúgy. Nem feltétlenül autó függvénye, hogy melyikre milyen zár kerül, de megfigyelhető, hogy a régebbi modelleken inkább normál ajtózárak vannak. A kulcs nélküli nyitás szempontjából ez a kedvezőbb, ugyanis egy légpárna segítségével könnyen megoldható a roncsolásmentes zárnyitás.

Reteszes autózárak nyitása 

Az újabb autótípusokra már nem normál, hanem reteszes zárak kerülnek. Ezek sokkal biztonságosabbak, mert nehezebben lehet feltörni őket, ami persze nem jó hír, ha mi magunk akarjuk épp felfeszíteni a saját autónkat, hogy használni tudjuk. A reteszes zárak feltörése azért is bonyolultabb, mert hiába feszítjük fel őket, a központi rendszer elektronikája zárva tartja az ajtókat. Szerencsére azért nem teljesen reménytelen a helyzet, ha ugyanis olyan szakember segítségét kérjük, aki rendelkezik egy speciális dekódoló eszközzel, akkor a roncsolásmentes zárnyitás ez esetben is problémamentesen kivitelezhető. 

A zarnyitas-ajtonyitas.hu oldalon megtalálod a megfelelő szakembert

Ha az autódat gyakran használod, akkor mindenképp olyan személyt kell keresned, aki gyorsan a helyszínre ér és még aznap végez a feladattal. Ez persze csak úgy lehetséges, ha kellő tapasztalata van az autózár nyitásban és már több ezer hasonló esetet oldott meg. Nagyon fontos az is, hogy a munkájára garanciát vállaljon és az autóban semmilyen kárt ne okozzon munkavégzés közben. Ha még nincs ötleted, hogy kittől kérj segítséget, akkor figyelmedbe ajánljuk a zarnyitas-ajtonyitas.huweboldalt, ahol fel tudod venni a kapcsolatot egy tapasztalt szakemberrel.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.