A Momentum közérdekű adatigénylés után jutott hozzá ahhoz a dokumentumhoz, amelyből kiderül: tíz tankerületi vezető kapott 2 millió forint feletti jutalmat 2021-ben.

Nem a főnök kapta a legtöbbet

Bár Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője áll a tankerületi hierarchia csúcsán, meglepő módon az 1, 7 milliós összeggel nem ő kapta a legmagasabb motivációs elismerést 2021-ben – írta Facebook-oldalán a momentumos Tóth Endre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Debrecenbe került a top-jutalom

A legmagasabb jutalmat, 2,5 millió forintot a Debreceni Tankerületi Központ korábbi vezetője, Pappné Gyulai Katalin kapta, aki nemrég mondott le a posztjáról és ment nyugdíjba. Tóth Endre állítása szerint három igazgató kapott 2,44 milliót: Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője, Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ vezetője.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Máshová is jutott

A listának itt még nincs vége. 2,4 milliót kapott Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója. Ennél kevesebbet vehetett át Pásztor Gyula Csabáné, a kisvárdai tankerület vezetője, Házlinger György, a közép-pesti tankerület vezetője illetve Gaszperné Román Margit, a nyíregyházi tankerületet igazgatója.

Motivációs elismerések

A Momentum politikusa hetek óta foglalkozik azzal, hogy mekkora összegű motivációs elismeréseket kaptak a tankerületi központok vezetői. A párt az adatokhoz közérdekű adatigénylés útján jutott hozzá, 10 hónap huzavona után.

Perrel fenyegetik a politikust

A Klebelsberg Központ és maguk a tankerületek sem ismerik el, hogy Tóth a korábbi posztjaiban a valós összegeket tette közzé, és közölték, beperlik a politikust. A Momentum szerint viszont az általuk közzétett adatok megfelelnek a valóságnak, és nem tudnak arról, hogy per indult volna a politikus ellen – írta a hvg.hu.

Még nem reagáltak

Hajnal Gabriella jutalmáról pénteken posztolt a politikus. A lap akkor megkereste a Klebelsberg Központot, de nem válaszoltak. Tóth azt ígéri, héffőn nyilvánosságra hozza, hogy a fideszes politikusokból lett tankerületi vezetők mennyit kaptak.

Tanárok kirúgása ellen tüntettek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy októberben több százan tüntettek a tanárok kirúgása ellen a Közép-Budai Tankerületnél. A szülők azt követelték, hogy ne rúgják ki a gyerekeik tanárait. Az 1., a 2. és a 12. kerület iskoláinak tanárai petíciót adtak át a közép-budai tankerület igazgatójának.

Megfenyegették a tanárokat

A tüntetés apropója az volt, hogy a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tantestületének több mint a fele kapott figyelmeztetést a tankerületi vezetőtől, Hajnissné Anda Évától, amelyben kirúgással fenyegette meg a tanárokat, amiért polgári engedetlenségi akció keretében nem vették fel a munkát. 

„Szégyelljék magukat”

“Szégyellje magát minden felnőtt, aki ezt műveli” – ezt írta Facebook-oldalára a Jászberényi Tankerület szakmai igazgatóhelyettese. Bejegyzésével a fővárosi tüntetésekre reagált. Mészárosné Vas Márta szerint „bűn a gyerekeket bevonni a tiltakozásokba, és azok is bűnösök, akik ezt támogatják, vagy szolidárisak velük. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: tüntetés a Közép-Budai Tankerület előtt – Forrás: Facebook/Jámbor András