Nyugdíjba vonult a fővárosiak kedvenc buszsofőrje, aki mindgi izgalmas történetivel szórakoztatta az utasokat. Gergely Róbert január 9-én vezetett utoljára.

Karácsony Gergely is megköszönte a munkáját

Nyugdíjba vonulásáról Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesteere is posztolt a közösségi oldalán, mint írta: “31 év szolgálat után ment nyugdíjba Gergely Róbert, a nem mindennapi BKV buszsofőr. Január 9-én ült utoljára a volán mögé, ez alkalomból pedig egy Facebook eseményt is létrehozott, hogy minél többen csatlakozhassanak hozzá utolsó munkanapján. Robi a 31 év izgalmas történeteivel szórakoztatta utasait, akik még egy rögtönzött koncertet is meghallgathattak.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Büszkeség

“Büszke vagyok rá, hogy ilyen emberek, mint ő szolgálják és szolgálták Budapest utazóközönségét. A budapestiek nevében köszönöm az elmúlt 31 évet neki, kívánok neki további sikereket!” – zárta sorait a főpolgármester.

Itt a teljes poszt:

Népszerűségének a titka

Gergely Róbert, a budapestiek kedvenc buszsofőrje annak köszönheti a népszerűségét, hogy a járatain rendszeresen szórakoztatta izgalmas történeteivel az utazókat. Sőt, az utolsó napjára egy Facebookos eseményt is létrehozott, hogy minél többen vele tarthassanak utolsó munkanapján.

Egy utas írt neki levelet

A nyugdíjas buszsofőr a közösségi oldalán osztotta meg, hogy egy utas írt neki levelet a napokban: “Feri, idős barátom e-mailben érdeklődött ma, rövid részletet mutatok a leveléből:Szia Robi !Valószínüleg költői a kérdés: hogy bírod busz nélkül ? 31 év mindennapi kötöttség. Ez úgyszólván már történelmi idő, melynek valósága egy speciális nézőpont napi adagokból összeálló mozaikjainak tükrében realizálódik.”

FRISS!

Itt a válasz is:

“Jól bírom eddig, köszi. Most csak ennyi. Ma utaztam a 20E busszal, csuklós járat, ennek ellenére első ajtós felszállítási rend van életbe léptetve hétvégéken és munkaszüneti napokon. Én meg persze a második ajtónál léptem föl a buszra. A sofőr benyomta a megfelelő szöveget, hogy mutassam meg a jegyemet vagy a bérletemet a járművezetőnek, amit egy kellemesen csilingelő női hang mondott végig. Én meg szégyenszemre előrementem a vezetőfülkéhez, hogy megmutassam a BKV-s utazási igazolványomat. Egy hete még az utolsó napomon nekem kellett ezt a procedúrát csinálnom, amit most neki. Igaz, hogy nálam a buszon volt mindig két ellenőr kolléga a BKK-tól, akik segítettek ebben a munkában, mert ott a 32-esen ugyebár az előző nap vezeték be ezt a szisztémát, így az utasoknak nem volt még idejük hozzászokni.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook oldala