Sírva borultak szülei annak a 16 éves fiúnak a holttestére, aki vasárnap Újpesten ugrott ki a 7. emeletről. Szemtanúk szerint a tragédiát veszekedés előzte meg.

Kiugrott egy 16 éves fiú az erkélyről

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, vasárnap Újpesten, egy 7. emeleti erkélyről a mélybe ugrott egy 16 éves fiú. Az eset a Megyeri úton történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem történt gyilkosság

A BRFK sajtóügyeletének tájékoztatása szerint a fiú eddig tisztázatlan körülmények között zuhant le az erkélyről, a rendőrség azonban az idegenkezűséget kizárta. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de már nem tudták a fiatal életét megmenteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy lakó végignézte az esetet

Az egyik szomszédos épület hatodik emeletén élő nő közvetlen közelről, a saját erkélyükről nézte végig a szörnyű tragédiát. „A fiú egyszer csak váratlanul leugrott, mintha egy medencébe rugaszkodott volna el. Az édesanyjával lehettek otthon, a lakásból egyértelműen veszekedés zajai szűrődtek ki előtte. Új lakónak számítanak, nagyjából két hónapja költözhettek ide. A fiú anyukája azonnal leszaladt az utcára, és szegény a sokktól össze is esett” – mesélte a Blikknek megrendülve a szemtanú.

Járókelők mellé zuhant

A kamasz fiú 2 járókelő mellé zuhant akik egyből értesítették a mentőket. A mentők gyorsan kiértek a helyszínre, még mentőhelikoptert is riasztottak, de a fiatalembernek semmi esélye nem volt a túlélésre.

Az édesapa nem volt otthon

A Blikk úgy tudja, hogy az édesapja nem volt otthon a történtek idején, őt telefonon értesítették róla. Miután az áldozatot letakarták, a szülei ráborulva zokogtak a holtteste fölött. „Ő az egyetlen fiam”- zokogott a kamasz édesanya.

Öngyilkos akart lenni egy kamasz

„A 17.25-kor Őrbottyán állomás után, Vác irányában, a gyalogátjáróban egy 13-14 éves fiú letette a holmiját a szelvénykőre és a sínek közé lépett. A mindössze 60 km/h sebességnek köszönhetően gyorsfékkel sikerült megállítani a vonatot” – írta a napokban közösségi oldalon egy mozdonyvezető.

Ez volt nála

„A holmija egy szemes nyakláncból (olyasmi, mint amilyenre a fürdőkád dugóját teszik), rajta katonai dögcédulával (vagy hasonló dísszel) és egy mobiltelefonból állt” – így folytatódik a bejegyzés. A mozdonyvezető azt írja, hogy miután a szerelvény megállt, a srác zavarba jött, összeszedte a tárgyakat és elszaladt.

Foglalkozzanak vele

„Kérem a pedagógusokat és a szülőket, hogy ha felismerik a személyleírás alapján a srácot, foglalkozzanak, törődjenek vele, mert nagyon komoly krízisben lehet. Sajnos ott, akkor, abban a lelkiállapotban erre én nem voltam alkalmas” – így zárja bejegyzését a vonat vezetője.

Kamaszkori öngyilkosság

A kamaszkori halálokok közül talán az egyik legmegrázóbb az öngyilkosság. Sajnos nem is olyan ritka, mint gondolnánk: az USÁ-ban a harmadik vezető halálok a 15-24 éves korosztályban, de a 15 év alatti kiskamaszok körében is előfordul. A magyarországi adatok szerint évente 50-70 kamasz veszíti életét öngyilkosság miatt, de a kamaszok körülbelül egyötödének voltak már öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai.

Kezeletlen depresszió

A kamaszkori öngyilkosság hátterében a legtöbb esetben nem egyetlen ok, hanem pszichológiai, környezeti és társadalmi faktorok együttese áll. A legfontosabb kockázati tényező a mentális betegség, azaz ugyanúgy, ahogy a felnőttkori öngyilkosságok esetében, itt is a kezeletlen depresszióra kell leginkább odafigyelni.

Külső körülmények

Az öngyilkossági kockázat általában valamilyen külső körülménnyel is összefügg: a mentális zavar vagy más tényező miatt már eleve sérülékenyebb, esendőbb tinik valami olyan eseménnyel szembesülnek, amivel nem tudnak megbirkózni, mert nincsenek hozzá eszközeik.

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!   A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció