Elképzelésük sincsen, miből fogják hiteleiket fedezni. A félárván maradt gyerekeknek már elmondták, mi történt apukájukkal. Abban bíznak, hogy együtt talán könnyebb lesz feldolgozniuk a rettenetes traumát.

Szívszorító nyilatkozat

„Elhozta a legkisebb gyermekét, a kétévest ide aznap, hogy neki most dolga van, valahova elment, aztán visszajött, berakta a kocsiba a gyerekeket, ott volt a felesége is, és elmentek az M1-es felé”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Tömegkarambol és pánik

Ezt mondta az RTL Fókusz című műsorának, annak a férfinek az édesapja, aki életét veszítette az M1-es autópályán. Itt egy porfelhő miatt 41jármű karambolozott. Sok kocsi kigyulladt, az emberek pánikban menekültek. Órákkal később, a helyszínelés során bukkantak rá a 44 éves férfi holtestére egy kiégett autó alatt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Próbálják nem éreztetni velük hiányát

Édesapja nem sokkal a tragédia előtt találkozott fiával. „Ránk szakadt ez a dolog. És próbáljunk helyre tenni az ügyeket, hiszen ő egy pótolhatatlan ember volt, és most négy gyerek maradt utána. Azon vagyunk, hogy ne érezzék meg a hiányát” – mondta megrendülten Nagy József.

Alig lehetett látni

Ezt a felvételt egy kamion fedélzeti kamerája készítette a baleset pillanatairól. A por akkora volt, hogy teljesen belepte az autópályát. Szinte másodpercek alatt bekövetkezett karambol: lényegében reagálni sem tudott a sofőr, amikor meglátta a leállósávban lévő kamiont.

A drámai videó

Nem kerülhették el

József fia, Ádám, a kisfiával és a feleségével ült ekkor az autóban. A balesetet már ők sem tudták elkerülni. Az ütközés után Ádám felesége, bár megsérült, azonnal kiszállt a kocsiból, és a kisfiukat próbálta kiszabadítani.

Még a kabátja is kigyulladt

„Nem tudta kinyitni az ajtót, kirúgta, és sikerült gyorsan kimenniük. A fiamat már nem látta akkor. Nem tudom, mi történt. Akkora már nagy lehetett a füst meg a por. Gyorsan kimentek a biztonságosnak ítélt helyre. A kabátja már meggyulladt, úgy kellett eloltani” – idézte fel az édesapa a rettenetes perceket.

Pillanatok alatt összeomlott életük

Az aggódó feleség totálisan összeomlott. Négy gyermek maradt félárván, a legkisebb kettő, a legnagyobb pedig nyolc éves. Noha van hol lakniuk, azonban a hitelek miatt lényegében kilátástalanná vált helyzetük – néhány másodperc alatt.

Hosszú ideig fizethetik a kölcsönt

„Van kölcsön a lakásra, ahol laknak, öt éve költöztek be. Csok-kölcsönből vették, tehát ez nem egy luxuslakás, hanem olyan, ami arányos négy gyerek szükségletével, és ezt sok évig kell még fizetni nekik” – magyarázta az édesapa.

Hatalmas teher az özvegyen

Azonban azt nem látják, miből fogják törleszteni a kölcsönöket. Az autó, amely megsemmisült a balesetben, ugyancsak hitelből volt. A férfi feleségével együtt vezette közös vállalkozásukat, most egyedül kell ezt vinnie – csakúgy, mint négy gyerekük nevelését.

Így próbálják meg feldolgozni

A nyugdíjas nagyszülők igyekeznek mindenben segíteni nekik, ahogy csak tudnak. Az asszony legkisebb gyerekével méga kórházban van, a másik három a nagyszülőknél lakik. A nagyszülők már elmondták nekik, hogy mi történt édesapjukkal, nem akartak titkolózni. Úgy érzik, együtt talán könnyebb lesz feldolgozni a tragédiát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Az összeállítás itt tekinthető meg

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK)