Több, mint egy hónapig küzdöttek az orvosok annak a 14 éves fiúnak az életéért, aki barátjával felmászott egy vonat tetejére az egri vasútállomáson. Mindkét fiatalt halálos áramütés ért, Károlyt életveszélyes állapotban vitték kórházba. A kamasz a napokban hunyt el a Bethesda Gyermekkórházban. 

Felmásztak a vonatra

Ahogy arról portálunk is beszámolt, két kamasz még január 9-én mászott fel az egri pályaudvaron a vonatra. Mindkettőjüket áramütés érte. Egyikük a város hivatásos tűzoltóinak segítségével le tudott mászni a sínekre, a másik azonban annyira megsérült az áramütéstől, hogy a tűzoltók létrán hozták le. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Testének nagy része megégett

A mentők ezután a két fút kórházba vitték. Az egyikük enyhébb áramütést szenvedett, a 14 éves Károly azonban életveszélyes állapotba került, testének 80%-án megégett. A fiatalok állítólag egy felnőtt, 50 éves férfi társaságában jártak a pályaudvaron, eredetileg bulizni indultak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szökött gyerekek is velük voltak

A férfi állítólag nem várta meg, hogy kiérkezzenek a rendőrök és a mentők, mert olyan gyerekek is a társaságukban voltak, akik az intézetből szöktek meg. A fiúk, a Heves megyei Pétervásáráról származnak.

Zárlatot érzékeltek

Hogy miért másztak fel a kocsi tetejére, azt az eset után nem derült ki.  A vasúttársaság, még januárban azt mondta, a pályaudvar dolgozói zárlatot érzékeltek a baleset pillanatában. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

A Bethesdában küzdöttek az életéért

Károlyt, a súlyos sérültet, a Bethesda Gyermekkórházba szállították, ahol többtagú orvoscsapat küzdött az életéért. „Soha, soha ne másszatok vonatra! Újabb megégett fiatal életéért küzdünk hatalmas erőfeszítéssel égésintenzív osztályunkon. Küzdünk, mert ez a hivatásunk. Ezen kívül hivatásunk, hogy belekiáltsuk a világba: a magasfeszültség érintés nélkül is áthúzhat” – írták január 11-én a Bethesda Gyermekkórház oldalán. 

Feladta a harcot

Az orvosok küzdelme azonban véget ért február 16-án, Károly szervezete ekkor feladta a harcot. „Ő még csak gyerek volt, álmokkal, tervekkel teli, amit már sosem tud megvalósítani!” – írta egy ismerős Károlyka, vagy ahogy Pétervásáron hívták, Bogyóka halála kapcsán. „Édes kicsi szívem, már most nagyon hiányzol” – osztotta meg testvére a TikTokon.
 

Az intézetből az apjához került

A kisfiú egy hétgyermekes családból származik. „Eleven, rossz kisgyerek volt valamikor, míg el nem került az intézetbe. Amikor hazakerült, utána megváltozott. Anyja nincs, itt hagyta őket, az apjuk meg, ha dolgozik, nem tud rájuk figyelni” – mondta a baleset után a szomszédasszony. 

Tragédia Sárospatakon

A 16 éves Csáky Soma lába tavaly áprilisban sérült meg a sárospataki pályaudvaron. Osztálytársaival az állomáson voltak, amikor egyik barátja felmászott egy vagon tetejére, hogy szelfit készítsen, és megrázta a nagyfeszültségű vezeték. Soma és elhunyt barátja tragikus történetét ide kattintva tudod elolvasni. 

Gyűjtést szerveznek a temetésre

Egy pétervásári férfi most gyűjtést szervezett Károlyka családjának. „Kérünk minden jó szándékú embert, aki tud és szeretne, segítsen! A nehéz körülmények között élő családnak könnyíteni szeretnénk a kiadásokat! Gyűjtést szervezünk Bogyókának, hogy kellő tisztelettel végső búcsút tudjunk venni tőle! Aki tud, kérem Önöket, titeket, fogjunk össze és segítsünk ebben!” – írta a férfi a pétervásáriakhoz címezve.

Három fiatal küzdött az életéért

A Kékvillogó.hu írt arról 2022 nyarán, hogy három olyan fiatal életéért küzdöttek a budapesti Bethesda Gyermekkórházban, akik magasfeszültségű áramütést szenvedtek. A kamaszok körében évek óta hódít egy kihívás, miszerint vonatok tetején szelfiznek vagy éppen videókat készítenek magukról.

Meggyullad az emberi test

„A magasfeszültségű vezetéket nem kell megérinteni, másfél-két méteres távolságból is áthúz az áram, a 25 000 Volt és meggyullad az emberi test! Osszátok meg, és jutassátok el ennek üzenetét ma legalább egy fiatalhoz!!!” – hívta fel a figyelmet a veszélyre a kórház. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció