A Petőfi Kulturális Ügynökség vezetője állítja, ha nagyon akarnák, akkor megszüntethetnék a rendezvényt. Persze nem szeretnék, azonban Kiss László teljesen másképp látja a helyzetet.

Zavaros mondatok

„Nem tudok arról, hogy a Demeter Szilárd alapítványának bármi baja lenne a Sziget Fesztivállal, szerintem itt egész egyszerűen össze-vissza beszél” – jelentette ki a 3. kerület első embere az ATV híradójának érdeklődésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Akár megszüntethetnék

Kiss Lászlót azt követően kereste meg a csatorna – hogy mint mi is beszámoltunk róla – a Petőfi Kulturális Ügynökség vezetője arról beszélt egy rádióinterjúban, hogy mivel a Hajógyári-sziget jelentős hányada hozzájuk került, így ha akarnák, akkor megszüntethetnék a Sziget Fesztivált.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fenyegető szavak

„Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész (…), ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani” – fogalmazott, ám azt is hozzátette, nekik ez nem érdekük.

Már egyeztetett a szervezőkkel

Mindezt azzal magyarázta, hogy „a Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon”. Egyebek mellett beszélt arról is, hogy egyeztetett a Sziget Fesztivál szervezőivel, hogy évente megújítandó szerződéseket kössön velük annak érdekében, hogy a polgárok „visszakaphassák” a fesztivált.

Nem is ott zajlik a fesztivál

Óbuda polgármestere azonban másképp értékeli Demeter Szilárd kijelentéseit arról, mennyi területet birtokol az általa vezetett ügynökség. Kiss László szerint a Hajógyári-szigetnek az a része, ahol a rendezvény zajlik, jelentős részben a fővároshoz, illetve Óbudához tartozik.

Csak kis rész érintett

Kijelentette, az ügynökség által megszerzett területeknek csak nagyon kis részén zajlik a fesztivál, s ezeken is leginkább a közlekedés zajlik. A Sziget menedzsmentje nem kívánt nyilatkozni, ugyanakkor írásban válaszoltak a csatorna kérdéseire.

Elismerésnek veszik

Mint írták, mindig széleskörű együttműködésben szervezik a fesztivált, és elismerésnek veszik, hogy Demeter nemcsak a sziget számokban kifejezhető pozitív turisztikai és gazdasági hatását emelte ki, hanem annak kulturális jelentőségét is.

Kinézte magának

Demeter Szilárd a popkultúra megújításáért és társadalmasításáért felelős miniszteri biztos is volt. Stábja korábban a sziget déli részén egy új kulturális központot álmodott meg, s a jobb elérhetőség jegyében egy híd is vezetne oda – noha még ebből egyelőre nem sok valósult meg.

Ennyit használ a Sziget

Ezt a területet kapták meg az államtól. Itt több, műemléki védettségű épület is található. Itt működik a Sziget fesztivál VIP-kempingje, valamint a rendezvény pénzügyi bázisa is ezen a területen üzemel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd.)