Budapest 3. kerületében fogta el a rendőrség T. Róbert Dánielt, aki a feltételezések szerint végzett barátnőjével, a 27 éves M. Petrát a fiatal nő lakásában ölte meg.

Így fogták el

A 36 esztendős férfi ellen hajtóvadászat indult, napokon keresztül bujkált, végül a Római-parton, ma délután elfogták őt a rendőrök. A férfi elszámoltatása jelenleg is tart. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Privát lett az oldala

Egészen tegnapig nyilvános volt T. Róbert Instagram-profilja, de a mai naptól kezdve ez a fiók már privát, tehát nem láthatók rajta a férfi által megosztott fotók. Így joggal feltételezhető, hogy a menekülőben lévő férfi hozzáfért az Instagram-oldalához, és azt priváttá tette, lehetséges, hogy ezzel is segítette a hajtóvadászatot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fél éve költözött haza a lány

Továbbra is rejtély, miért kellett meghalnia a lánynak, aki fél éve költözött haza Olaszországból. Ismerősei szerint Petra nagyon szeretett utazni, ám egyben tartós párkapcsolatra is vágyott, emiatt jött vissza hazánkba. Egy társkereső közösségi oldalon talált rá Türk Róbert Dánielre néhány hónapja, a lány családja, baráti köre szerint bár rengeteg közös programjuk volt, nem volt felhőtlen a kapcsolatuk – írja a Blikk.

Féltékeny volt

Ahogy írtunk róla, a férfi borzasztóan féltékeny volt, ami nagyon zavarta Petrát – mondta a Blikknek az áldozat egyik ismerőse, Emőke. A baráti társaságból is igyekezett kivonni, kizárólag páros programokat szervezett, ami egy idő után zavarta Petrát.

Birtokolni akart

A rendőrséghez is befutottak olyan információk – amellett, hogy nyugodtnak, csendesnek ismerték és „Irodakukacnak” becézték a gyanúsítottat a barátai –, hogy a férfi szinte birtokolni akarta a barátnőit. Kizárólagos jogot formált kapcsolataira, nem tűrt meg senkit párjai mellett, a régi ismerősöket meg egyenesen elüldözte.

Nyugatókon élnek

Petra családtagjai sokkot kaptak a tragédia után, nővére és szülei nyugtatókkal próbálják tompítani fájdalmukat, a lány súlyos beteg nagyszüleinek egyelőre az orvosokkal egyeztetve meg sem merték mondani mi történt. Félnek, egészségi állapotuk a hírre annyira megromlana, hogy nem élnék túl.

Már panaszkodott

A lány korábban már jelezte szerettei felé, hogy a néhány hónapos ismeretség mégsem az, amire várt, de senki még csak gondolni sem mert arra, hogy enne a kapcsolatnak ilyen brutális vége legyen.

Lelkiismeret-furdalás a szomszédban

A gyilkosság helyszínén még mindig a rendőrség vörös pecsétjei zárják le annak a lakásnak az ajtaját, amit az egyenruhások törtek be, amikor keresték a lányt. A helyszínről származó információk szerint a két szomszédos emelet lakóinak lelkiismeret-furdalásuk van, amiért nem hívtak rendőrt a hangosabb veszekedést hallva.

Már külföldön is kereshetik

Türk Róbert Dániel öt nappal a gyilkosság után is a rendőrség körözési listájának élén szerepelt. Elképzelhető, hogy a BRFK gyilkossági nyomozói külföldön is keresték.

Elvette barátnője életét

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, csütörtök este holtan találtak egy 27 éves nőt a 13. kerületben, egy Véső utcai társasház lakásában. A gyanú gyorsan barátjára terelődött, akivel két hónapja, egy társkereső alkalmazáson keresztül ismerkedtek meg.

Összekaptak valamin

A szomszédok késő este veszekedést hallottak, majd értesítették a rendőröket, hogy a lakásban csend van, a lány telefonja kicseng, de nem veszi fel, a kopogásra sem nyit ajtót, Minden arra utalt, hogy baj érhette. A rendőrök betörték a lakás ajtaját, s beigazolódott a gyanú: a nőt megölték. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrségi körözés