Növényvakság elleni séta és embercsempészek bűntetteinek története a Budapesti Őszi Fesztivál keretében. Az Erőművek éjszakáján akár a szemétégetőt is meglátogathatjuk, a Magyar Nemzeti Balett Párizs lángjaival lép színre. A nagy Mátyás templomi koncerttel nyit a Liszt Ünnep, a Régi Zeneakadémián felcsendülnek a Szellemvariációk is. Sóskúton szüreti mulatságon táncolhatunk.

Az ökováros felé vezető út növényvakság ellen

A Budapesti Őszi Fesztivál keretében, az Ablak a Bartókra sorozatban pénteken Zsolnai Balázzsal sétálhatunk,  közben beszélünk a városi fák és más növények mindennapjairól, nehézségeiről és lehetőségeiről, helyi ökoszisztémákról és fenntartható megoldásokról.

Embercsempészek a Budapesti Őszi Fesztiválon

A darab – Éden Panzió– a közelmúlt menekültválságának legfelkavaróbb történetét a 71 áldozatot követelő hűtőkamionos embercsempész bűntettet viszi színpadra. Az Éden Panzióban összegyűlő család is ránézésre hétköznapi – álmokkal, vágyakkal és félelmekkel telve. De milyen csúfságokat követtek el a múltban, amiről szégyenkezve hallgatnak? Schilling Árpád darabjának ősbemutatója az újpesti UP Rendezvénytérben.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Erőművek éjszakája

Ezen a napon az ország számos erőművét, közöttük az EON zuglói, kelenföldi erőművét, a FKF hulladékhasznosító Művét és az Észak-budai Fűtőművet is meglátogathatjuk! Az ingyenes rendezvényre regisztráció szükséges.

Liszt Ünnep két héten át pazar koncertekkel

A Liszt Ünnep nyitókoncertje a Mátyás templomban

A két héten át tartó Liszt Ünnep a 210 éve született zeneszerző, az első komolyzenei „rocksztár” előtt tiszteleg. Nyitókoncertje a Mátyás templomban, este 8 órakor.

Zhang Zhong Shi zongoraestje

Szellemvariációk a Régi Zeneakadémián

A Régi Zeneakédmia Kamaratermében Zhang Zhong Shi zongoraestjére kerül sor. A zongoraest a Sino-Európai Alapítvány a Kínai Kultúráért és Oktatásért szervezésében valósul meg. A fiatal zongoraművész Beethoven, Chopin műveit adja elő, és hallhatjuk Schumann: Szellemvariációk című darabját is.

Párizs lángjai az Operában

A februári online premierek után először láthatja a közönség színházban is a Magyar Állami Operaház elmúlt évadának régen várt előadását. Vaszilij Vajnonen Párizs lángjai című koreográfiája a Magyar Nemzeti Balett előadásában 2021. október 8-tól az Erkel Színházban.

A Magyar Nemzeti Balett előadásában

Szüreti táncház Sóskúton

A Sóskúti Gazdaság Kultúrtermében Boka Gábor meséli el képekben János vitéz történetét, majd virradatig tart a szüreti mulatság, tánc, tombola.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/budapestioszifesztival