A Margitsziget látványosságai mellett ma irodalmi séta és pokrócos társasjátékos piknik is várja a látogatókat. A Füvészkertben Ökozsibongó kínál az egész család számára környezet- és egészségtudatos programokat. Az Új Budai Parkszínpadon a Sóletfesztivál gasztro- és kultúrélményekkel vár. Estére a Dumaszínház nyújt könnyed kikapcsolódást.

Margitsziget, a kihagyhatatlan

A Margitsziget tengernyi látványosságot kínál. A Zenélő Szökőkút 11-22 óra között minden órában más és más zenével szolgál a látogatóknak. A Rózsakert színes ágyásaiban pompás virágokban gyönyörködhetünk, a Japánkert  a Távol-kelet hangulatát idézi Itt teknősökkel, szelíd kacsákkal is találkozhatunk.

Arany irodalmi séta a Margitszigeten

Arany János életének meghatározó helyszínén, a Margitszigeten a Petői Irodalmi Múzeum szervez tematikus sétát. Ennek során az érdeklődők bejárhatják a költő által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert költemények és anekdoták kapcsolódnak: az Őszikék-ciklus verseiben megörökített tölgyektől kezdve a Margitszigetért rajongó írótársak és utódok emlékezetén át egészen a Nagyszállóig, ahol Arany életének utolsó időszakában lakott és alkotott.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A költő kedvenc helyein

Mit játszunk pokrócos piknik

Kötetlen szabad társasjátékozás a Mit játszunk bloggereivel, Rékával és Zolival, felnőttek részére. Kerek-pokróc beszélgetés és nyereményjáték, társasjáték-kedvelőknek kihagyhatatlan lehetőség!

Ökozsibongó a Füvészkertben

Ingyenes családi ökorendezvény a Füvészkertben, amely játékosan nevel környezet- és egészségtudatosságra. Az Öko Zsibongóz izgalmas vagy épp pihentető programok mellett biotermékekkel, jó tanácsokkal és számtalan élménnyel várják a látogatókat a Füvészkertben 2021. augusztus 29-én.

Zümmögő kalandok, kultúrkocka és apamegőrző

Kultúrkocka Kirakó, Zümmögő kalandok, Állatsimogató, az Ökoiskola, a zöldségfelismerés tanítja szórakozva a kicsiket, míg az Anyatuning és Apamegőrző várja az elfoglalt szülőket. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Sólet minden mennyiségben

Sóletfesztivál az Új Budai Parkszínpadon

Augusztus 29-én, vasárnap az Új Budai Parkszínpad ad helyet a Sóletfesztiválnak, mely igazi kulináris kalandra hív minket: négy ország sóletjeit kóstolhatjuk végig. A gasztroélmények mellett bepillantást kaphatunk a zsidó élet rejtelmeibe, és egy olyan izgalmas beszélgetést hallgathatunk meg, mint Vecsei H. Miklós színész és Réczei Tamás dramaturg eszmecseréje. A kisebbek sem fognak unatkozni, őket gyermekfoglalkozások várják, és a Kalap Jakab együttes műsorán szórakozhatnak.

Corvin Dumaszínház

A műsor az elmúlt hónap történéseit dolgozza fel havi rendszerességgel, közélet, politika, súlytalan bulvár események, művészet és kultúra. Vetítések, videók és váratlan színpadi elemek keverednek helyszíni tudósításokkal és indokolatlan táncbetétekkel. A fellépők Ceglédi Zoltán, Hadházi László, Kovács András Péter és Litkai Gergely, a műsorvezető Lovász László.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: rozsakunyho.hu