Két ismert sportoló hónapokon keresztül folytathatott szexuális kapcsolatot egy 11 éves kislánnyal, akinek a szülei feljelentést tettek, és a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Frissítés | 19:36

Egy jól ismert közszereplő kiáll az erőszakkal vádolt sportolók mellett, mert…katt ide a részletekért!

Az esetről elsőként a Blikk számolt be, mint írják: A feljelentésben az szerepel, hogy két közismert magyar sztársportoló hosszú hónapokon keresztül folytatott szexuális kapcsolatot egy akkor mindössze 11 éves kislánnyal. A kiskorú áldozat jelenleg 13 esztendős.


A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit havonta már csaknem 300.000 alkalommal olvassák el! 80 településen 1.2 millió ember él a főváros térségében. Nekik szólnak a cikkeink, ők olvasnak minket. Hirdetőknek készült egyedi ajánlatainkért klikk ide! 


Az ügyben nyomozás folyik, a rendőrség kiemelten kezeli az esetet. A hatóság megerősítette, a feljelentés megérkezett a rendőrségre, az abban foglaltakat az illetékes megyei kapitányság „szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja”.

A hír megrázta az egész sportvilágot. Az eset kapcsán óráról órára egyre több részlet derül ki, de még most is mindenki csak találgatja, hogy vajon pontosan mi történhetett. A TV2 úgy tudja a már 13 éves lány megrontói vízilabdázók voltak. Az egyik egy olimpiai bajnok, a másik pedig egy családapa a Bors megtudta, hogy a szexuális zaklatásra egy Budapesthez közeli sportegyesületben kerülhetett sor.

Szentendre vagy Leányfalu lehet az érintett település

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál értesülései szerint a 11 éves kislány megrontása egy szentendrei vagy leányfalui sporttelepen történhetett.

Nevesítették a sportolókat

Időközben két portál már neveket említ: egy olimpiai bajnokét és egy edzőét. A Bors felhívta őket telefonon, az olimpiai aranyérmest külföldön érték el. – A társamat ne keressék, mert hozzám hasonlóan külföldön tartózkodik – nyilatkozta az ötkarikás aranyérmes. – Szombat délelőtt értesültem nevesítésemről – tudatta a BorsOnline oldalával az exjátékos. – Egyelőre nem kívánok nyilatkozni. Mindössze annyit mondok, hogy az ügyben tiszta a lelkiismeretem – majd hozzátette, amint van érdemi mondanivalója, azt megosztja a sajtóval.

Brutális amit a kislány mondott

A Blikknek azt mondta az áldozatot képviselő ügyvéd, hogy régóta tevékenykedik a jogi pályán, de ennyire durva üggyel még sohasem találkozott.

„Szörnyű történeteket mesélt el a kislány. A legbrutálisabb felnőttfilmeket idézte a mondandója, hallgatni is borzalmas volt” – mondta dr. Gerencsér András a lapnak. Tapasztalataim alapján azt gondolom, hogy amit az áldozat mond, nem lehet kitalált történet. Úgy döntöttünk, megtesszük a rendőrségi feljelentést – tette hozzá.

15 évet is kaphatnak a tettesek

Ha a vádak beigazolódnak, azt a hatályos törvény 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. Ebben az életkorban mindegy, hogy erőszakkal vagy az áldozat beleegyezésével létesítettek-e szexuális kapcsolatot a sportolók, mivel a lány csak 11 éves volt. Magyarországon a beleegyezési korhatár 14 év.

Így folytatódik az eljárás

A rendőrség tehát megkezdte a nyomozást az ügyben. Ennek részeként a kiskorú áldozatot pszichológiai és orvosi vizsgálatnak vetik alá. Előbbi során a szakemberek meggyőződnek arról, hogy a kislány valóban igazat mond-e, utóbbi eljárásnál pedig a szexuális együttlétekre utaló nyomokat vizsgálják.

Kiemelt kép: illusztráció