Orbán Viktor a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben beszámol a koronavírus-járvány jelenlegi helyzetéről. A miniszterelnök megválaszolta azt a kérdést, hogy eddig hányan regisztráltak az oltásra, de az oltási terv következő lépéseiről is beszélt a videójában.

Bejelentkezett Orbán Viktor

A miniszterelnök egy facebookos videóval jelentkezett be a közösségi oldalán, amelyben elárulta, hogy ezen a hétvégén elérjük az 1 milliós számot a beoltottak vonatkozásában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennyien regisztráltak

Orbán Viktor egy másik fontos kérdésről is lerántotta a leplet, ugyanis arra is választ adott, eddig hány ember regisztrált az oltásra. A miniszterelnök szerint eddig 2 816 554 fő regisztrált, hogy megkaphassa az oltását.

Minden nap oltanak

Orbán Viktor arról is beszélt a Vakcainfó Extra sorozatának 2. részében, hogy minden nap oltanak, és még húsvétkor is fognak. “Oltunk, minden nap oltunk” – mondta a kormányfő.

Így halad az oltás

Beszámolt arról is, hogy úgy számolnak, április elejéig 2,5 millió ember lesz beoltva, május elejére több mint 4,5 millió, utána pedig a 7 és 8 milliós számot is elérjük. Persze, ha elegen regisztrálnak.

Nőnek a számok

Drámai nap volt a mai, ugyanis a hivatalos adatok szerint több mint 7000 betegnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és ezzel 459 816-ra nőtt a fertőzöttek száma. A betegségben 146 beteg hunyt el.

Rekordszámok

Több rekordot is megdőlt, mivel egyrészről 7269-cel nőtt egy nap alatt a fertőzöttek száma, de lélegeztetőgépen sem voltak még ennyien: 765 beteg szorul lélegeztetésre.

Gyorsan terjed a vírus

A kormányzati oldal szerint az elhunytak száma 15 765-re emelkedett, míg a gyógyultak száma 333 045. Ugyanakkor oltani is egyre többen oltunk, eddig 949 497 ember kapta meg az első oltását, míg a másodikat pedig 304 880-an kapták meg. Jelenleg kb. 400 ezer regisztrált idős oltását végzik.

Jönnek az újabb korlátozások

Mint mi is megírtuk, csütörtökön újabb korlátozó intézkedéseket kellett elfogadnia a kormánynak a számok drasztikus emelkedése miatt. “Most azért kell zárni, hogy minél hamarabb újra nyithasson az ország. Éppen ezért két hét szigorításról döntöttünk abban a reményben, hogy húsvétkor újra tudjuk indítani az életet” – írták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme Orbán Viktor bejelentése

Kiemelt kép: Részlet a videóból