Gödöllő polgármestere bejelentette, hogy heti egy napra visszamegy önkéntes orvosnak, a kistarcsai kórház igazgatójánál jelentkezett. Gémesi György orvosként végzett, 10 éves kórházi tapasztalata van. Nemrég Újbuda polgármestere is visszament eredeti hivatásához és újra felvette a fehér köpenyt.

Terepen vannak

Gémesi György az ATV-ben elmondta, hogy polgármesterként folyamatosan terepen vannak, ők találkoznak közvetlenül az emberekkel, az oltásokat pedig nem lehet műhelyekben kalkulálni, hiszen a mindennapi élet másként működik.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Konzultált György Istvánnal

Magyar Önkormányzati Szövetség konzultált György István oltásért felelős államtitkárral, mondták, hogy 5000 oltópont van a háziorvosi körzetekben, fel is ajánlották a segítséget az adminisztrációhoz (50 ember oltásához 200 telefonhívást kell intézni). Kérték, hogy az ebben résztvevőket is oltsák be, hiszen ott vannak a frontvonalban az orvosok mellett, ez nem történt meg – mondta Gémesi György az ATV-ben.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A frontvonalban lévőket kell oltani

Két-három hónapot az idősek tudnak várni, akik a frontvonalon vannak, azokat kell oltani- mondta Gémesi György.

Senki nem egyeztet az önkormányzatokkal

A háziorvosok, szakorvosok megyei kórházakba való bevonásáról senki nem egyeztetett velük- közölte a gödöllői polgármester. “5000 oltópont van a háziorvosi körzetekben, ha innen kiveszik őket, akkor ki fog oltani?”- tette fel a kérdést Gémesi.

Önkéntes orvosnak áll

Gödöllő polgármestere kijelentette, hogy az dolguk, hogy segítsenek. Ennek kapcsán azt is elmondta, hogy szerdán napon jelentkezett a kistarcsai kórház igazgatójánál heti egy önkéntes munkára, akár beteget is ápolna.

10 évig kórházi orvos volt

Az igazgatótól azt az ígéretet kapta, hogy megnézni, hol talál neki helyet. 10 évet töltött el kórházban, valamit ért hozzá, ráadásul a fertőzésen is átesett és szeretne tisztességesen segíteni.

Orvosi pályafutása

Gémesi György 1980-ban végzett a SOTE Általános Orvosi Karán. Ezután 5 évig az Országos Testnevelési és Sportegészségügyi Intézet orvosaként, majd   a kerepestarcsai Flór Ferenc Kórház sebészorvosaként dolgozott. 1984-ben a Sportkórházban sportorvosi, 1988-ban a Flór Ferenc Kórházban sebészi képesítést szerzett.

Újbuda polgármestere is önkéntes lett

Március elején írtunk arról, hogy Dr. László Imre a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a következő héttől már ő is önkéntes orvosként fog dolgozni, hogy kivegye a részét a járvány elleni védekezésben.

Oltóorvosnak jelentkezett

Újbuda polgármestere akkor azt írta, hogy a 11. kerület egyik szakrendelőjében kialakított oltóponton oltóorvosként kíván dolgozni, a polgármesteri tevékenysége mellett.

Bármit megtesz a betegekért

László Imre arról is beszélt, hogy ha kell, akkor a rendelőintézet igazgatója utasításai szerint fog dolgozni: ha kell, akkor betegekkel beszélget, ha kell, akkor olt. Ha kell, beszélgetek a betegekkel, ha kell, oltok, ha kell, 12 órában, ha kell, 24 órában” – mondta a politikusorvos.

Megvonták az oltópont engedélyét

Hogy végül milyen munkát végez László Imre, azt nem lehet tudni, mert nemrég a Fővárosi Kormányhivatal vezetője megvonta a kialakított oltópont engedélyét a 11. kerülettől.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gémesi György – Forrás: Facebook