Az agglomeráció 15 településén szokatlanul nagy a tülekedés a polgármester székéért. A legnagyobb a mezőny Szigetszentmiklóson, Vácon és Nagymaroson, de tíznél több településen van 5 jelöltnél több. 50 településen pedig már 19:00-kor tudni lehet, hogy ki lett a polgármester, mert csak egy induló volt. Itt éred el a pezsgődurrantó polgármestereket.

A rekorder: Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklós abszolút rekorder Budapest környékén, ugyanis a Nemzeti Választási iroda adatai szerint 9 polgármester-jelölt száll ringbe a város vezetéséért. A csaknem 40 ezres Csepel-szigeti településen nagy a harc. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Vácon is nagy a tülekedés

Az agglomeráció másik felén, a szintén nagyobb városnak számító Vácon is rengeteg polgármester-jelölt indult. Összesen heten versenyeznek azért, hogy beülhessenek a városháza legnagyobb irodájába.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Három település a dobogó harmadik fokán

Az agglomeráció harmadik helyezettje Nagymaros, Isaszeg és az alig ismert Farmos. Mindhárom településen hat jelölt akar polgármester lenni.

Ötjelöltes települések és a nagy győztesek

A dobogós településeket követik az ötjelöltes települések, ezekből több van, az alábbi táblázatban jelöltük őket. Meglepő, hogy Budapesten és környékén összesen 50 olyan település van, ahol csak egy jelölt indul. Ezek között van a 18 ezer fős város, Százhalombatta vagy éppen a 17 ezres Dabas is. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ezen a 15 településen van a legnagyobb tülekedés

Szigetszentmiklós9 jelölt
Vác 7 jelölt
Nagymaros6 jelölt
Isaszeg6 jelölt
Farmos6 jelölt
Dunakeszi 5 jelölt
Vecsés5 jelölt
Biatorbágy5 jelölt
Cegléd5 jelölt
Nagykáta5 jelölt
Inárcs5 jelölt
Monor5 jelölt
Pilismarót5 jelölt
Őrbottyán5 jelölt
Örkény5 jelölt

Kiemelt kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt