Továbbra is indokoltnak látják Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozások fenntartását, és az üzletek korlátozott nyitvatartását – erről beszélt Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs rendőr munkatársa a napi sajtótájékoztatón.

Ezt azzal indokolta, hogy a 1 vírus 10 új áldozatából 9 is budapesti vagy Pest megyei volt, az új fertőzöttek 72 százaléka pedig fővárosi vagy Pest megyei. Az új fertőzöttek száma így alakult az elmúlt napon: 25 budapesti, 8 Pest megyei, 7 Komárom-Esztergom megyei, 4 Fejér megyei, 1-1, zalai és nógrádi új fertőzött volt.

Ami azt jelenti, hogy az összes eddigi fertőzött számához képest Budapesten mindössze 1,63 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma, Pest megyében 1,99 százalékkal, miközben Komárom-Esztergom megyében 4,96 százalékkal. Az aktív esetek száma – vagyis a jelenleg fertőzötteké – ugyanakkor két napja csökken a központi régióban is – írja a 444.

3 millióan élnek a központi régióban, közülük jelenleg 1260 aktív eset van. Vagyis az itt élők 0,041 százaléka fertőzött jelenleg. A gyógyultak száma nőtt. Lakosságarányosan Pest megyét továbbra is megelőzi fertőzöttségben Fejér, Komárom-Esztergom és Zala megye is. 

A kormány ma ülésezik, és dönt a budapesti és a Pest megyei intézkedésekről. A további lehetséges intézkedésekről a döntéseket a csütörtöki Kormányinfón ismertetik.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI