Csütörtökön találkozott Karikó Katalinnal Orbán Viktor, többek közt erről is beszélt a miniszterelnök pénteken az állami rádióban. A miniszterelnök azt mondta, hogy hetente 150 ezer ember kérheti a Pfizer vakcinát.

Nem elégedett a miniszterelnök

„Magyar vagyok, ezért sosem leszek elégedett” – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban arra a kérdésre, hogy elégedett-e a magyarok átoltottságával. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Karikó Katalin

Orbán Viktor tegnap fogadta a Karmelita kolostorban a magyar kutatót. A miniszterelnök szerint Karikó Katalin ma a legismertebb élő magyar a világon. Orbán Viktor azt mondta a vakcinák mellett a disznósajtról és a szegedi paprikáról is beszéltek.

Koronavírus mutánsok

A miniszterelnök azt mondta, hogy Karikó Katalin azt állította, hogy az általuk alkalmazott módszer révén gyorsabban lehet választ adni a koronavírus mutánsaira, és ez bizonyos nyugalmat adott.

5 millió felett jönnek az újabb lazítások

A mai 4 millió 483 ezer beoltott van ma Magyarországon. 5 millió beoltott felett jönnek az újabb lazítások.

Ezek lesznek az új szabályos

Orbán Viktor azt mondta, amennyiben megvan az 5 millió beoltott, akkor lehet már lakodalmat tartani, változhat a kijárási tilalom. De zenés, tömeges rendevények védettségi igazolvány nélkül akkor sem nem lehet majd látogatni.

Pfizer vakcina

A kormányfő azt mondta, hetente 330 ezer Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra, amit azt jelenti, hogy hetente 150 ezer felnőtt korú kérheti majd ezt az oltást. 

6 millió beoltott

“Nem lehetetlen, hogy a hatmilliót is elérheti a beoltottak száma, de ez teljesen az embereken múlik” – mondta Orbán Viktor.

3. oltás

Az esetleges 3. oltáshoz szükséges vakcinákat Magyarország már megrendelte. Ez ősszel vagy jövő év elején lehet aktuális.

A világ magyarságát is beoltjuk

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy arra bíztatja a világ magyarságát, hogy jöjjenek és Magyarországon oltassák be magukat. Ehhez nekik is regisztráliuk kell a vakcinainfón, amelyet hétfőtől tehetnek meg.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Annyian dolgoznak most, mint a válság előtt

Orbán Viktor azt mondta, hogy most már annyian dolgoznak, mint a válság előtt. “Elértük azt a szintet a foglalkoztatottságban, mint a válság előtt”. Arra számít, hogy a dolgozó emberek száma tovább nő. Ahhoz, hogy a munkavállalók dolgozni tudjanak, ahhoz az egészségügynek kellett jól teljesítenie.

Kiemelt kép: Orbán Viktor az operatív törzs ülésén – Forrás: Facebook