Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját.

Elismerte a miniszterelnök a tudós munkáját

Orbán Viktor kifejezte elismerését és nagyrabecsülését Karikó Katalin kutatói munkásságával kapcsolatban. A kötetlen beszélgetés során a tudós személyes életútjáról, az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséről, a magyar tudomány nemzetközi teljesítményéről és az oltás fontosságáról is szó esett – közölte a miniszterelnök sajtósa. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Karikó Katalin Orbán Viktornak integet

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Érdelődő a miniszterelnök

A közreadott fotókon az látszik, hogy Orbán Viktor érdeklődve hallgatja Karikó Katalint, aki láthatóan éppen magyaráz valamit a miniszterelnöknek. Arról nem számolnak be az állami hírforrások, hogy a találkozón szóba került-e a kormánynak az a vakcina táblázata, amit még Karikó Katalin is erős kritikával illetett.

Egy asztalnál a miniszterelnök és a kutató

Forrás: Miniszterelnöki sajtóiroda

Felháborító táblázat

Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt április 25-én a kormány hivatalos Facebook oldalán megosztottak egy táblázatot, amely arról ad tájékoztatást, hogy az egyes oltások beadását követően hányan haltak meg. Ebből az derül ki, hogy a keleti vakcinák jobbak, mint a Pfizer. Karikó Katalin a Pfizer-vakcina kifejlesztője felháborodott. Egy posztban magyarázza el hogyan trükközött a magyar kormány az adatokkal.

Lehagyta a kormány a fontos infókat

A Pfizer-vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó biokémikus úgy vélte, hogy a kormány a szükséges információkat sajnálatosan lehagyta a táblázatról. Éppen ezért azokat ő maga tette közzé a Facebook oldalán.

Nem kellett volna

Később Karikó Katalin úgy nyilatkozott, hogy sokan küldték át neki a manipulatívnak tartott táblázatot, ő nagyon fáradt volt amikor meglátta egy repülőtéren és gyorsan reagált, de nem kellett volna – vallotta be a kutató.

Zorán adott neki erőt

Az Amerikában élő Karikó Katalin már napok óta Magyarországon van, sorra adja az interjúkat. A Klubrádióban például Zoránt is meghívták hozzá, mert ő a nagy kedvence. Karikó Katalin elmesélte, hogy amikor nehézségei voltak, mindig Zorán dalai töltötték fel a lelkét. IDE KAPCSOLÓDIK: “Hiába mondta valaki, hogy hülye vagyok, én tudtam, hogy amit csinálok, az fontos” – Karikó Katalinnak Zorán dalai adtak erőt a folytatáshoz, és most találkozott a két híresség

Szívesen látták a SOTE-n

A magyar tudós a Semmelweis Egyetemre is elment, ott Merkely Béla rektor vendége volt, aki azt monda: „Kedves Katalin, örülünk, hogy benézett hozzánk, bármikor szívesen látjuk”. EZT IS OLVASD EL: „Kedves Katalin, köszönjük, hogy meglátogattál minket, bármikor szívesen látunk! ” – Merkely Bélánál járt a Pfizer vakcina kifejlesztője, Karikó Katalin

Nélküle nem sikerült volna

Az Orbán Viktor- Karikó Katalin találkozóról ezt posztolta: „Kisújszállásról a világhírnévig. Nélküle Magyarországon sem sikerült volna. Köszönjük, Karikó Katalin!” – írták a miniszterelnök oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt is érdekelni fog!

Kiemelt kép: Orbán Viktor és Karikó Katalin – Forrás: Facebook/Orbán Viktor